Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Guardian: Στη Συρία οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι αντίπαλοι που έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλο

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Guardian, Tζον Κέρι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η παύση πυρός στη Συρία που επετεύχθη χάρη στη Ρωσία και τις ΗΠΑ είναι ρίσκο, αλλά είναι ο μόνος δρόμος για την παρούσα φάση, ενώ την ίδια στιγμή η Ουάσινγκτον αναγκάστηκε να υιοθετήσει τη θέση της Μόσχας, και να υποστηρίξει τον Άσαντ, αναφέρει το editorial της εφημερίδας Guardian.

Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα, η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία άλλαξε δραστικά την κατάσταση στο έδαφος. Επίσης, χάρη στη Μόσχα ο Άσαντ κατάφερε να ισχυροποιήσει τις θέσεις του και φαίνεται πως η έξοδος του από την εξουσία δεν είναι πια μέσα στις δυτικές απαιτήσεις. Επιπλέον η Ρωσία θα συνεργαστεί με τη Δύση ενώνοντας δυνάμεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η θέση των ΗΠΑ στη συριακή διαμάχη μοιάζει πιο αδύναμη, καθώς η Ουάσινγκτον έχασε επιρροή στη Δαμασκό εδώ και χρόνια. Για να καταφέρει την παύση πυρός ο Κέρι, έπρεπε να αποδεχτεί το πλάνο της Μόσχας και να προσπαθήσει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, αναφέρει η εφημερίδα.

“Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον, αλλά την ίδια ώρα προσπαθούν να επωφεληθούν ο ένας από τον άλλο. Η κατάσταση στη Συρία μπορεί να χειροτερέψει αλλά η παύση πυρός προς το παρόν είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να απαλύνει κάπως τα βάσανα των πολιτών της χώρας που έχουν εξαντληθεί από τον πόλεμο” καταλήγει η Guardian.

Σχετικά άρθρα