Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ξέφτια” έγιναν τα νεύρα του Ερντογάν με την παύση πυρός στη Συρία

“Ξέφτια” έγιναν τα νεύρα του Ερντογάν με την παύση πυρός στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Νούσρα, Αχμέτ Νταβούτογλου, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τελ Αμπιάντ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η χώρα του θα είναι η πρώτη που θα σπάσει την παύση πυρός στη Συρία καθώς η Άγκυρα μετέφερε στρατό και άρματα μάχης στα σύνορα και οι βομβαρδισμοί κατά των Κούρδων σε συριακό έδαφος συνεχίζονται.

Ωστόσο εδώ υπάρχει το απόλυτο “παράδοξο” υποστηρίζει το δίκτυο RT: Η Τουρκία είναι μέλος της Διεθνούς Συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ που πολεμά την “τρομοκρατία” και ταυτόχρονα μέλος του ΝΑΤΟ. Παρά ταύτα η Άγκυρα δείχνει με τις πράξεις της πως δεν ευθυγραμμίζεται με τη θέση της συμμαχίας για τη Συρία.

Έτσι ο Νταβούτογλου δήλωσε πως για τον τουρκικό στρατό “η παύση πυρός στη Συρία δεν είναι υποχρεωτική”. Επιπλέον ο Ερντογάν κριτίκαρε τις συμφωνίες ΗΠΑ και Ρωσίας και κατηγόρησε τη Μόσχα, την Ουάσινγκτον, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ ότι παίζουν “βρώμικο παιχνίδι”.

Η Τουρκία πλέον υποστηρίζει ανοιχτά και με θράσος τους τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, που είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα. “Το μέτωπο της Αλ Νούσρα είναι σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος αλλά τους ονομάζουν κακούς. Γιατί τους ονομάζουν κακούς; Αυτοί της Αλ Νούσρα μετατράπηκαν σε τρομοκράτες επειδή διαφέρουν από τους υπόλοιπους στη θέση τους” είπε επί λέξη ο Ερντογάν.

Όπως φαίνεται, αυτή η συμπεριφορά της Άγκυρας οφείλεται στον Ερντογάν καθώς… δεν χάρηκε καθόλου με τη συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για τη Συρία, καθότι αυτό βοηθά τον Άσαντ έστω προσωρινά, ενώ ο Τούρκος “Σουλτάνος” υποχρεούται να σεβαστεί έστω κι έτσι τη συμφωνία για παύση πυρός.

Η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ θα προσπαθήσουν να σαμποτάρουν την παύση πυρός στη Συρία, εκτιμά ο Αντρές Πιεραντόνι, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Κούρδους. “Μέσω Τουρκίας θα ξεκινήσουν προβοκάτσιες και μια καμπάνια βίαιων επιθέσεων” προειδοποιεί. Για την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία η παύση πυρός αποτελεί ήττα και προκαλεί εσωτερικές εκρήξεις στις δύο χώρες.

Ήδη οι εκτιμήσεις για τουρκικές προβοκάτσιες επιβεβαιώνονται σε κάθε περίπτωση, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για επιθέσεις “αγνώστων” από τουρκικού εδάφους στη συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, όπως κατέθεσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας…

Σχετικά άρθρα