Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν από το πρωί της Δευτέρας τους Κούρδους της Συρίας

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν από το πρωί της Δευτέρας τους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τελ Αμπιάντ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει από τις 05.00 τα χαράματα της Δευτέρας τους Κούρδους της Συρίας στην περιοχή της πόλης Τελ Αμπιάντ.

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σαββάτου τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν στην Τελ Αμπιάντ μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.

Στις μάχες που ακολούθησαν, μέχρι τις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου, οι τζιχαντιστές είχαν την υποστήριξη του τουρκικού πυροβολικού ενώ οι Κούρδοι των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών.

Οι κουρδικές δυνάμεις κατάφεραν το απόγευμα του Σαββάτου να νικήσουν και να αποκρούσουν τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία τζιχαντιστικές δυνάμεις, έχοντας προκαλέσει και σοβαρές απώλειες στους επιτιθέμενους.

Το σχέδιο της Τουρκίας να καταληφθεί η στρατηγικής σημασίας Τελ Αμπιάντ από το Ισλαμικό Κράτος και να προκληθεί ευρύτερη εμπλοκή που θα οδηγούσε σε κατάλυση της εκεχειρίας στη Συρία και ίσως τουρκική εισβολή στη Συρία, με κάποια προβοκάτσια προφανώς, δεν λειτούργησε.

Οι Κούρδοι για μια ακόμη φορά νικώντας στη μάχη έκαναν κουρέλια τους σχεδιασμούς του Ερντογάν και του επιτελείου του.

Τα περίχωρα της Τελ Αμπιάντ βομβαρδίζουν ξανά οι Τούρκοι τη Δευτέρα δίχως να έχουν προκληθεί από κανέναν.

Κουρδικές ειδησεογραφικές πηγές επίσης αναφέρουν ότι υπάρχει ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων και τουρκικών τανκς στα σύνορα.

Η Τελ Αμπιάντ είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

Η μισή πόλη ανήκει στη Συρία και η άλλη μισή στην Τουρκία. Η πόλη από την πλευρά της Τουρκίας ονομάζεται Ακτσάκαλε. Το κουρδικό όνομα της πόλης είναι Τζίρε Σίπι.

Η Τελ Αμπιάντ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 30 Ιουνίου του 2014 και για όσο καιρό ήταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών λειτούργησε ως συνοριακή «πύλη» μεταξύ Ισλαμικού Κράτους και Τουρκίας για το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών αλλά και για την είσοδο ξένων εθελοντών στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας.

Η πόλη απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στα μέσα Ιουνίου του 2015 και πέρασε στον έλεγχο των Κούρδων του YPG/YPJ.

Σχετικά άρθρα