Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν 4.000 Κούρδους στο Ιράκ κόντρα στους τζιχαντιστές

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ ξεκίνησαν την προετοιμασία Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά στο Ιράκ, δήλωσε ο Ματίας Μίτμαν, ο γενικός σύμβουλος των Ηνωμένων Πολιτειών, στην ιρακινή πόλη Ερβίλ.

“Εκπαιδεύουμε 4.000 μαχητές” που θα τους εξοπλίσουν με “όπλα ελαφρά και βαρέα, πολυβόλα, εκρηκτικά και άρματα μάχης ενώ θα τους οργανώσουμε διοικητικά” δήλωσε ο Μίτμαν.

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων, Χαλγκούρντ Χιλκμάτ, δήλωσε πως οι προετοιμασίες ξεκίνησαν την Κυριακή και άλλα μέλη ειδικών δυνάμεων από τη Γερμανία και την Ιταλία, επίσης συμμετέχουν στην εκπαίδευση των Κουρδικών δυνάμεων.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία εκτιμούν πως οι Κούρδοι είναι από τις πιο σημαντικές δυνάμεις στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ. Ωστόσο αυτό δημιουργεί “νευρικό κλονισμό” στην Τουρκία και προσωπικά τον Ερντογάν.

Στις 9 Φεβρουαρίου το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα για να του ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με τις θέσεις του Στέιτ Ντιπάτμεντ για τους Κούρδους. Από την ημέρα που επισήμως οι ΗΠΑ δήλωσαν πως δεν θεωρούν τους Κούρδους τρομοκράτες αλλά ικανούς μαχητές ενάντια στους τζιχαντιστές, ο Ερντογάν έχασε τον ύπνο του…

Σχετικά άρθρα