Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί αντιστασιακοί φόνευσαν οπλαρχηγό του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη

Ιρακινοί αντιστασιακοί φόνευσαν οπλαρχηγό του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Μια ομάδα νεαρών Ιρακινών στη Μοσούλη, που δεν ανέχονται άλλο να ζουν υπό το ζυγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, συνέστησαν αντιστασιακή ομάδα για να πολεμήσουν την οργάνωση μέσα στο ίδιο το προπύργιό της.

Η ομάδα ονομάζεται “Παιδιά του Ιράκ” και πρώτος της στόχος ήταν ένας Μαροκινός οπλαρχηγός στο Ισλαμικό Κράτος, στον οποίο έστησαν ενέδρα και τον σκότωσαν.

Μετά από την ενέδρα και τον φόνο του Μαροκινού οπλαρχηγού, το Ισλαμικό Κράτος έδωσε εντολή στα στελέχη του να μην κυκλοφορούν μόνοι τους στην πόλη.

Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί διάφορες αντιστασιακές ομάδες που αντιμάχονται το Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη που έχει καταλάβει.

Στη Μοσούλη ήταν γνωστό ότι είχε στηθεί κάποια στιγμή και δίκτυο από πρώην αστυνομικούς και στρατιωτικούς για να αντισταθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, μια φορά που ακούστηκε αυτή η είδηση και έκτοτε δεν είχαμε ξανά “νέα” τους.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι και στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Φαλούτζα, στο δυτικό Ιράκ, μέλη τοπικών φυλών αποφάσισαν να προβάλουν ένοπλη αντίσταση στους τζιχαντιστές και ζήτησαν και τη βοήθεια της ιρακινής κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα