Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Βέλγο τζιχαντιστή για “εσχάτη προδοσία”

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Βέλγο τζιχαντιστή για “εσχάτη προδοσία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Βέλγιο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε την Παρασκευή έναν Βέλγο τζιχαντιστή του στην περιοχή της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Ο Βέλγος υπήκοος, εθελοντής τζιχαντιστής, καταδικάστηκε για “εσχάτη προδοσία” επειδή αποπειράθηκε να λιποτακτήσει και για να διαφύγει δίχως άδεια από τα εδάφη που ελέγχει η οργάνωση.

Μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, ο Βέλγος τζιχαντιστής αποκεφαλίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ένας ντόπιος ακτιβιστής από την ομάδα “Η Ντέιρ Αλ Ζουρ σφάζεται σιωπηλά”, η οποία καταγράφει τα όσα συμβαίνουν καθημερινά σε αυτή την ανατολική επαρχία της Συρίας, είπε στο ARA News ότι ο άνδρας συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να αποδράσει.

“Μετά από ανακρίσεις, το Ισλαμικό Κράτος κατηγόρησε τον Βέλγο ότι έκανε απόπειρα λιποταξίας και τον καταδίκασε για εσχάτη προδοσία”, είπε ο ακτιβιστής.

“Η οργάνωση τον αποκεφάλισε αφού πρώτα ένας αξιωματούχος του δικαστηρίου της Σαρία διάβασε δημοσίως το έγγραφο της καταδίκης του, εξηγώντας ακριβώς πώς έχει η υπόθεση και πώς αποπειράθηκε να αποδράσει από το καθήκον του να πολεμήσει τους εχθρούς του χαλιφάτου”.

Περισσότεροι από 180 Βέλγοι υπήκοοι πιστεύεται ότι έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ τα τελευταία δύο χρόνια.

Σχετικά άρθρα