Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος διώχνει ανθρώπους από τα σπίτια τους και τα δίνει στους τζιχαντιστές

Το Ισλαμικό Κράτος διώχνει ανθρώπους από τα σπίτια τους και τα δίνει στους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επίταξαν δεκάδες σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τοπικές πηγές.

Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, η αυτοαποκαλούμενη “ισλαμική αστυνομία”, ξεσπίτωσε δεκάδες οικογένειες από τις οικίες τους.

“Η οργάνωση επίταξε περισσότερα από 30 κτίρια για να στεγάσει τους ξένους τζιχαντιστές με τις οικογένειές τους”, είπε ο τοπικός ακτιβιστής Γιάσερ Αλ Χαλίφα στο ARA News.

Το Ισλαμικό Κράτος προχώρησε σε αυτό το μέτρο μετά τη νέα προώθηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία της Χασάκα.

“Το Ισλαμικό Κράτος άδειασε τα σπίτια από τους ιδιοκτήτες τους για να τα προσφέρει στους τζιχαντιστές και τις οικογένειές τους που έφτασαν στη Ντέιρ Αλ Ζουρ από τη Σαντάντι”, είπε ο ακτιβιστής. Η πόλη Σαντάντι απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος πριν μιάμιση εβδομάδα.

Οι οικογένειες που ξεσπιτώθηκαν μεταφέρθηκαν σε χωριά στα ανατολικά της Ντέιρ Αλ Ζουρ, είπε αυτόπτης μάρτυρας στο ARA News.

Παράλληλα, το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να στρατολογεί νέους άνδρες από την Ντέιρ Αλ Ζουρ για να πολεμήσουν για το “χαλιφάτο”.

“Φίλα προσκείμενοι Άραβες φύλαρχοι στην επαρχία έλαβαν όπλα και πυρομαχικά για να τα μοιράσουν στους νέους τους ώστε να πολεμήσουν στο Μέτωπο της Ντέιρ Αλ Ζουρ”.

Η πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ είναι η μόνη που ακόμα ελέγχεται από την κυβέρνηση στην ανατολική Συρία. Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει τα προάστια και την ύπαιθρο της πόλης.

Σχετικά άρθρα