Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν έριξε “μαύρο” σε κουρδικό κανάλι και τους πάει για “τρομοκρατία”

Ο Ερντογάν έριξε “μαύρο” σε κουρδικό κανάλι και τους πάει για “τρομοκρατία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λογοκρισία, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Τηλεόραση, Τουρκία,

Οι τουρκικές Αρχές διέταξαν να σταματήσει να εκπέμπει ο φιλοκουρδικός τηλεοπτικός σταθμός IMC TV, με την κατηγορία ότι μετέδιδε “προπαγάνδα υπέρ των τρομοκρατών”, δηλαδή των Κούρδων πατριωτών.

Ο τηλεοπτικός σταθμός IMC TV αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι εισαγγελείς από την Άγκυρα έστειλαν επιστολή στη Turksat, την εταιρεία δορυφορικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, στην οποία δίνουν εντολή να σταματήσει η αναμετάδοση του καναλιού.

Το αίτημα των τουρκικών εισαγγελικών Αρχών ικανοποιήθηκε από την Turksat άμεσα.

Στην Τουρκία η κατηγορία περί προπαγάνδας υπέρ “τρομοκρατικής οργάνωσης” συνήθως σημαίνει τη δια του Τύπου υποστήριξη στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ή σε άλλες εκτός νόμου οργανώσεις.

Ο τηλεοπτικός σταθμός IMC TV ιδρύθηκε το 2011 και συχνά μεταδίδει εκπομπές για θέματα ισότητας των δύο φίλων, εκφράζει αριστερές απόψεις, θίγει περιβαλλοντολογικά ζητήματα και ισχυρίζεται ότι δεν σχετίζεται με κανένα κόμμα ή οργάνωση.

“Θα χρησιμοποιήσουμε φυσικά όλους τους νόμιμους τρόπους και μέσα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας απέναντι σε αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες”, αναφέρει ανακοίνωση του σταθμού.

Μέχρι τότε το κανάλι συνεχίζει τις εκπομπές του μέσω διαδικτύου.

Στην Τουρκία ο Τύπος ελέγχεται στενά από την κυβέρνηση και όποιος τολμήσει να εναντιωθεί διώκεται.

Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν κατηγορηθεί ότι έχουν προσβάλει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην Τουρκία τιμωρείται η προσβολή του προσώπου του Προέδρου της χώρας, καια αυτός είναι ένας νόμος που πέρασε ο Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα