Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση κατά των Κούρδων στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση κατά των Κούρδων στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τελ Αμπιάντ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο του REN TV, που βρισκόταν για ρεπορτάζ στην κουρδική πόλη Κόμπανι στη βόρεια Συρία, εγκλωβίστηκε το Σάββατο στο δυτικό Κουρδιστάν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος, μέσα από το τουρκικό έδαφος, στην επίσης κουρδική πόλη Τελ Αμπιάντ δυτικά της Κόμπανι.

Η Τελ Αμπιάντ, που δέχεται επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μέσα από το τουρκικό έδαφος, με την υποστήριξη μάλιστα του τουρκικού πυροβολικού, απέχει 56 χιλιόμετρα ανατολικά της Κόμπανι.

“Εργαζόμαστε στην κουρδική πόλη Κόμπανι εδώ και πολλές ημέρες και σήμερα ετοιμαζόμασταν για αναχώρηση, μέσω του ιρακινού Κουρδιστάν. Σήμερα το πρωί το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μια μεγάλη επίθεση αιφνιδιαστικά στη γειτονική πόλη Τελ Αμπιάντ”, είπε ο Μιχαήλ Φομίτσεφ μιλώντας τηλεφωνικά στο RIA Novosti.

Το YPG αναφέρει ότι μια φάλαγγα τζιχαντιστών ξεκίνησε από την “πρωτεύουσα” της οργάνωσης στη Συρία, πόλη Ράκα, με κατεύθυνση προς την Τελ Αμπιάντ, ενώ μια ομάδα 50-100 τζιχαντιστών επιτέθηκε πισώπλατα στην πόλη Τελ Αμπιάντ μέσα από το τουρκικό έδαφος.

Η Τελ Αμπιάντ, όπως και η Κόμπανι, βρίσκονται ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

“Μαίνεται μάχη σε 15 σημεία γύρω και μέσα στην Τελ Αμπιάντ. Η πόλη φλέγεται. Ο δρόμος από την Κόμπανι προς τα ανατολικά, τον οποίο σκοπεύαμε να πάρουμε, είναι πολύ επικίνδυνος τώρα. Έχουμε παγιδευτεί στην Κόμπανι”, είπε ο οπερατέρ του ρωσικού τηλεοπτικού συνεργείου.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε δείχνει την Τελ Αμπιάντ από το τουρκικό έδαφος. Ο κόσμος που βλέπετε συγκεντρωμένος, ως κουκίδες στην εικόνα, είναι άνθρωποι από την πλευρά της Τουρκίας που παρακολουθούν τη μάχη.

Σχετικά άρθρα