Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μισθοφόροι της Σαουδικής Αραβίας κατήγγειλαν παραβίαση της εκεχειρίας στη Συρία

Μισθοφόροι της Σαουδικής Αραβίας κατήγγειλαν παραβίαση της εκεχειρίας στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζιχαντιστές,

Η τουρκόφιλη και αδρά χρηματοδοτούμενη από τη Σαουδική Αραβία τζιχαντιστική ένοπολη οργάνωση Τζαΐς Αλ Ισλάμ (Στρατός του Ισλάμ) δήλωσε το Σάββατο ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έριξαν δύο βόμβες, βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά, και άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεών της στην Ανατολική Γούτα, προάστιο της Δαμασκού, παραβιάζοντας επανειλημμένα την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα.

Επικαλούμενος αναφορές οπλαρχηγών της οργάνωσης από το σημείο αυτό, ο Ισλάμ Αλούς, εκπρόσωπος της Τζαΐς Αλ Ισλάμ δήλωσε στο Reuters ότι σε ένα περιστατικό οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούσαν να προωθηθούν με τη χρήση πολυβόλων.

Δεν στάθηκε δυνατή η επικοινωνία με αξιωματικούς του συριακού στρατού, προκειμένου να σχολιάσουν την πληροφορία αυτή.

Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ είναι ισλαμιστική σαλαφιστική ένοπλη οργάνωση, δηλαδή τζιχαντιστική, που δρα κυρίως στα προάστια της Δαμασκού, Ντούμα και Ανατολική Γούτα, που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές.

Η οργάνωση υποστηρίζεται, χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται ανοιχτά από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Σκοπός της οργάνωσης είναι να επιβάλλει στη Συρία ισλαμικό κράτος υπό τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία (εδώ δεν έχει καμία απολύτως διαφορά με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος).

Η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν και η Αίγυπτος την έχουν συμπεριλάβει στις λίστες τους με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η οργάνωση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος επειδή τους θεωρεί “υποκριτές”. Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ είναι η ίδια οργάνωση που αιχμαλώτισε Αλαουίτες κάτοικους της Δαμασκού, τους έκλεισε σε κλουβιά και τους ανέβασε σε ταράτσες, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Να τους “χαίρονται” όσοι τους υποστηρίζουν και όσοι τους θεωρούν “μετριοπαθείς”…

Σχετικά άρθρα