Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε βάση του στρατού της Συρίας στο Χαλέπι

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε βάση του στρατού της Συρίας στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν μια στρατηγικής σημασίας βάση του στρατού της Συρίας στα νότια της επαρχίας του Χαλεπιού την Πέμπτη.

Μετά από συγκρούσεις με τα κυβερνητικά στρατεύματα, το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την αντιαεροπορική βάση κοντά στην πόλη Χανασέρ.

Η νέα νίκη της οργάνωσης έρχεται δύο ημέρες μετά την κατάληψη του αυτοκινητοδρόμου που ανεφοδιάζει τα κυβερνητικά στρατεύματα στο Χαλέπι από την επαρχία Χάμα, στο ύψος της Χανασέρ και για 7 χιλιόμετρα μήκος, αποκόβοντας πλήρως τον συριακό στρατό που μάχεται γύρω και μέσα στην πόλη του Χαλεπιού από τη μοναδική οδό ανεφοδιασμού του.

Αφού κατέλαβαν αυτά τα 7 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμου και τις κωμοπόλεις και τα χωριά γύρω του, το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να πολιορκεί τα κυβερνητικά στρατεύματα που ήταν μέσα στη βάση.

Δόθηκαν αρκετές σποραδικές μάχες αλλά τελικά οι κυβερνητικοί αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη βάση την Πέμπτη το απόγευμα.

“Τουλάχιστον 15 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις ενώ δύο συριακά τανκς πέρασαν λάφυρα στα χέρια των τζιχαντιστών”, είπε τοπικός διαδικτυακός ακτιβιστής που μίλησε στο ARA News, προσθέτοντας ότι οι τζιχαντιστές κατέλαβαν και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και βαρέως οπλισμού μετά την κατάληψη της αντιαεροπορικής βάσης.

Ο στρατός της Συρίας επιβεβαίωσε την απώλεια της βάσης του αποκαλώντας την “τακτική αποχώρηση”.

Σχετικά άρθρα