Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα: Ο κόσμος παρακολουθεί Άσαντ και Ρωσία αν τηρούν την παύση πυρός

Ομπάμα: Ο κόσμος παρακολουθεί Άσαντ και Ρωσία αν τηρούν την παύση πυρός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Μπάρακ Ομπάμα, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε το καθεστώς Άσαντ και την Ρωσία, ότι «ο κόσμος θα παρακολουθεί» εάν τηρούν τις δεσμεύσεις τους και εφαρμόζουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες για τη Συρία «κρίσιμες».

Όπως είπε, «οι ημέρες που έρχονται θα είναι κρίσιμες, ο κόσμος θα παρακολουθεί». Μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, ο κ. Ομπάμα σημείωσε: «Η διακοπή των εχθροπραξιών που θα τεθεί σε ισχύ αύριο (σ.σ. μεσάνυχτα του Σαββάτου, ώρα Δαμασκού) είναι ένα κρίσιμο βήμα για να τερματιστεί το χάος».

Ο Μπαράκ Ομπάμα πρόσθεσε ότι «όλος ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να γίνει: όλα τα μέρη που έχουν δεσμευθεί οφείλουν να τερματίσουν τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών πληγμάτων, και ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να μπορέσει να διανεμηθεί σε όλες τις πολιορκημένες περιοχές».

Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι «όλα αυτά θα εξαρτηθούν κυρίως από το εάν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους το συριακό καθεστώς, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους».

Σχετικά άρθρα