Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε δίκη Γάλλος που κατήγγειλε πως τον μαχαίρωσαν τρεις τζιχαντιστές

Σε δίκη Γάλλος που κατήγγειλε πως τον μαχαίρωσαν τρεις τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Δάσκαλος, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ένας δάσκαλος σε εβραϊκό σχολείο της Μασσαλίας θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον Απρίλιο αφού κατήγγειλε ψευδώς ότι έπεσε θύμα υποστηρικτών των… τζιχαντιστών οι οποίοι τον μαχαίρωσαν.

Στις 18 Νοεμβρίου, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις του Παρισιού όπου σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, ο δάσκαλος Σιλβέν Σααντούν κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση από τρεις άνδρες, ο ένας εκ των οποίων φορούσε ένα μπλουζάκι του Ισλαμικού Κράτους.

“Από τις έρευνες που έγιναν στα εγκληματολογικά εργαστήρια συμπεραίνουμε… ότι το πιθανότερο είναι να αυτοτραυματίστηκε”, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές της πόλης. Η κατάθεση του δασκάλου για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας δεν συνάδει με τα αποτελέσματα των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί, πρόσθεσαν.

Τον Δεκέμβριο, άλλος ένας δάσκαλος από το Παρίσι υποστήριξε ότι του επιτέθηκε ένας τζιχαντιστής. Ως αποτέλεσμα, το σχολείο όπου δίδασκε εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και κινητοποιήθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Λίγες ώρες αργότερα όμως οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η επίθεση ήταν “επινόηση” του δασκάλου. Οι κατηγορίες σε βάρος του ωστόσο αποσύρθηκαν στη συνέχεια λόγω ενός διαδικαστικού λάθους.

Τον περασμένο μήνα, επίσης στη Μασσαλία, ένας Εβραίος δάσκαλος δέχτηκε επίθεση από έναν 16χρονο οπλισμένομε μαχαίρι. Ο επικεφαλής της τοπικής εβραϊκής κοινότητας κάλεσε τους Εβραίους της πόλης να αποφεύγουν να φορούν το κιπά δημοσίως.

Σχετικά άρθρα