Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας αντεπιτέθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στο Χαλέπι

Ο στρατός της Συρίας αντεπιτέθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Τις τελευταίες 24 ώρες ο Συριακός Αραβικός Στρατός έχει εξαπολύσει μεγάλη αντεπίθεση στο Ισλαμικό Κράτος στον αυτοκινητόδρομο Χανασέρ – Ιθράγια (Khanasser-Ithrayya), στο σημείο της εθνικής οδού που κατέλαβε σε πρόσφατη επίθεσή του το Ισλαμικό Κράτος, και έχει αποκόψει τον ζωτικής σημασίας δρόμο για τον ανεφοδιασμό του συριακού στρατού που μάχεται στην επαρχία του Χαλεπιού.

Διαβάστε προηγούμενη ανάρτηση: Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στο Χαλέπι – Κάνει «πλάτες» στην Αλ Κάιντα

Οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει καμιά δεκαριά χωριά κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την επαρχία της Χάμα με το Χαλέπι.

Συνολικά, οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, ελέγχουν 7 χιλιόμετρα του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητοδρόμου.

Την Τετάρτη η Δύναμη Τίγρης, ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού, και η Χεζμπολάχ, Λιβανέζοι σιίτες σύμμαχοι της κυβέρνησης της Δαμασκού, επιτέθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος και κατάφεραν να ανακαταλάβουν κάποια από τα χωριά που χάθηκαν την Τρίτη.

Οι συριακές δυνάμεις καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος από το συγκεκριμένο σημείο διότι δεν μπορούν να ανεφοδιάσουν τα στρατεύματά τους που μάχονται μέσα και γύρω από το Χαλέπι και τα οποία προσπαθούν να απελευθερώσουν πλήρως τη σημαντική πόλη από τις συμμορίες της Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα