Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε ιμάμη που κάλεσε τους πιστούς σε αντίσταση

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε ιμάμη που κάλεσε τους πιστούς σε αντίσταση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Ιμάμης, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε την Τετάρτη έναν ιμάμη στην κατεχόμενη από τους τζιχαντιστές Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ, με την κατηγορία ότι “πολεμούσε το χαλιφάτο”.

Ο Φαγουάζ Χουσεΐν Αλ Ουάνλι (Fawasz Hussein al Wanli), ιμάμης του τζαμιού Αλί Μπιν Αμπί Ταλίμπ στη Μοσούλη, συνελήφθη την Παρασκευή μετά το κήρυγμά του, στο οποίο κάλεσε το λαό της Μοσούλης να πάρει τα όπλα και να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Ο ιμάμης Αλ Ουάνλι ήταν γνωστός ως ένας από τους κυρίως αντιπάλους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη. Θεωρούσε το λεγόμενο “χαλιφάτο” της οργάνωσης ως ένα τυραννικό καθεστώς που σκόπευε να εξολοθρεύσει όλους τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους στην περιοχή”, είπε ένας διαδικτυακός ακτιβιστής από τη Μοσούλη που μίλησε στο ARA News.

Μετά από 4 ημέρες που παρέμεινε κρατούμενος, το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία διέταξε τους τζιχαντιστές να τον εκτελέσουν δημοσίως.

“Αποκεφαλίστηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην πλατεία Αλ Γκαρμπί μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους”.

Σχετικά άρθρα