Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παύση πυρός στη Συρία ενώ ζεσταίνουν μηχανές τα F-15 των Σαουδαράβων…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδανα, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κατάρ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία μέχρι την Παρασκευή περιμένει την άφιξη των πολεμικών αεροσκαφών από τη Σαουδική Αραβία, όπως είπε ο Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου ενώ ο Νταβούτογλου είπε πως η παύση πυρός δεν δεσμεύει την Τουρκία αλλά αυτούς που μάχονται εντός της Συρίας και πως θα κρίνει η Άγκυρα τι θα κάνει χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Δεν μοιάζει για προετοιμασία κατάπαυσης του πυρός σε κάθε περίπτωση…

“Αναμένονται τα αεροσκάφη να φτάσουν σήμερα ή αύριο” είπε ο Τσαβούσογλου στο δίκτυο Αναντολού. Από την πλευρά του το CNN Turk ενημέρωσε πως 30 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας ήδη προσγειώθηκαν στη βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα προκειμένου να προετοιμάσουν την άφιξη των πολεμικών αεροσκαφών του βασιλείου που θα γίνει την Παρασκευή στις 26 Φεβρουαρίου.

Η αποστολή έχει να κάνει με βομβαρδιστικά F-15E Strike Eagle και θα “δώσει υποστήριξη στη συμμαχία ενάντια στους τζιχαντιστές” σύμφωνα με τη Hurriyet.

Στον πλανήτη η Σαουδική Αραβία διαθέτει τα περισσότερα F – 15 μαζί με το Ισραήλ, μετά φυσικά τις ΗΠΑ.

Στη βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα, είναι “παρκαρισμένα” τα πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και του Κατάρ και συμμετέχουν μέχρι τώρα σε βομβαρδισμούς “κατά των τζιχαντιστών” επισήμως, χωρίς ωστόσο να ζητήσουν ποτέ την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το ίδιο ακριβώς όπως και οι Ρώσοι…

 

Σχετικά άρθρα