Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκάδες τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και παραδόθηκαν στους Κούρδους

Δεκάδες τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και παραδόθηκαν στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Δεκάδες τζιχαντιστές μέλη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος παραδόθηκαν στις κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές παραδόθηκαν στις κουρδικές δυνάμεις αφού εγκατέλειψαν τις θέσεις μάχης που κρατούσαν γύρω από τη Μοσούλη.

Ο εκπρόσωπος των Πεσμεργκά, Καντίρ Καντίρ, επιβεβαίωσε με δήλωσή του την παράδοση των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με αυτόν, την Τετάρτη το απόγευμα δεκάδες μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έφτασαν σε εδάφη που είναι υπό κουρδικό έλεγχο, ανατολικά της Μοσούλης, και εκεί παρέδωσαν τα όπλα τους.

“Οι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τα οχυρώματά τους σε προάστιο της Μοσούλης και παραδόθηκαν στους Πεσμεργκά”, είπε ο Καντίρ.

Οι τζιχαντιστές στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ένα τμήμα ασφαλείας των Κούρδων Πεσμεργκά, στο βόρειο Ιράκ, για να δώσουν καταθέσεις.

“Το γεγονός αυτό υποδηλώνει μια εμφανή κατάρρευση μέσα στην ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη. Η οργάνωση αργά η γρήγορα θα καταρρεύσει. Η διαφθορά και η βαρβαρότητα των οπλαρχηγών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εις βάρος του πληθυσμού της Μοσούλης έχει προκαλέσει ένα καθεστώς απόλυτης έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της”, είπε ο Καντίρ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι κουρδικές και οι υπόλοιπες συμμαχικές δυνάμεις σύντομα θα ανακοινώσουν την απελευθέρωση της Μοσούλης.

Το ARA News αποκαλύπτει, επικαλούμενο καλά ενημερωμένη πηγή του, ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μετέφερε μεγάλο μέρος του βαρέως οπλισμού της από τη Μοσούλη στη Ντέιρ Αλ Ζουρ της Συρίας και στη Ράκα, επειδή η προέλαση των κουρδικών και ιρακινών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ τους κάνει να φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν τελικά να κρατήσουν τη Μοσούλη.

Σχετικά άρθρα