Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ και Κίνα τεστάρουν την ψυχική ισορροπία του Κιμ Γιονγκ Ουν…

ΗΠΑ και Κίνα τεστάρουν την ψυχική ισορροπία του Κιμ Γιονγκ Ουν…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ατομική Βόμβα, Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κιμ Γιονγκ Ουν, Κίνα, Νότια Κορέα, Πυρηνικά Όπλα,

Οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν στη «σημασία» που έχει το να υπάρξει «μια σθεναρή και ενιαία διεθνής αντίδραση στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας» μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή που διεξήγαγε πρόσφατα η Πιονγκγιάνγκ, ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Η αντίδραση αυτή θα εκφραστεί μέσω «μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα φθάνει πιο μακριά από τις προηγούμενες αποφάσεις» σε βάρος της Βόρειας Κορέας, η οποία ήδη αντιμετωπίζει ευρείες διεθνείς κυρώσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να καταθέσουν σήμερα προσχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο επεκτείνει την εφαρμογή κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας

«Η πρέσβης Σαμάνθα Πάουερ σκοπεύει να καταθέσει για συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ένα προσχέδιο απόφασης κυρώσεων, αντιδρώντας στην πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα (Ιαν. 2016), αλλά και στην πρόσφατη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο αμερικανός εκπρόσωπος Τύπου Κούρτις Κούπερ.

«Αναμένουμε ότι θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά με το Συμβούλιο Ασφαλείας, αντιδρώντας στις τελευταίες σειρές δοκιμών που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, στοχεύοντας στην αναβάθμιση του προγράμματος του πυρηνικού της, οπλοστασίου» τόνισε ο Κούπερ.

Σχετικά άρθρα