Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλλοι κομάντος πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη – Μυστική Επιχείρηση

Γάλλοι κομάντος πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη – Μυστική Επιχείρηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές,

Η Γαλλία διεξάγει μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη, ισχυρίζεται η Le Monde.

Επικαλούμενη καλά ενημερωμένες πηγές της, η Le Monde γράφει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απέστειλε άνδρες των γαλλικών ειδικών δυνάμεων να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι στις επιχειρήσεις εμπλέκονται και οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας.

Στόχος των επιχειρήσεων που διεξάγουν οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις στη Λιβύη είναι να ανακόψουν την άνοδο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη βορειοαφρικανική χώρα.

Η Λιβύη βυθίστηκε στο χάος το 2011, όταν έπεσε θύμα της λεγόμενης “Αραβικής Άνοιξης” που οδήγησε εμφύλιο πόλεμο ο οποίος κατέληξε στην ανατροπή και δολοφονία του ηγέτη της χώρας συνταγματάρχη Καντάφι.

Ό,τι ακολούθησε στη Συρία, στη Λιβύη “παίχτηκε” η πρόβα τζενεράλε, όπου η Αλ Κάιντα υποστηριζόμενη δυστυχώς από τις δυτικές δυνάμεις οργάνωσε μια ισλαμιστική εξέγερση που ανέτρεψε τον σοσιαλιστή ηγέτη της Λιβύης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Καντάφι, όπως και ο Άσαντ, ήταν ηγέτης του λεγόμενου αραβικού σοσιαλισμού, μιας αραβικής εκδοχής του αντιιμπεριαλιστικού ευρωπαϊκού σοσιαλπατριωτισμού του 19ου αιώνα, η οποία βεβαίως ως αραβική εκδοχή απέχει πολύ από ό,τι εννοούμε στη Δύση ως σοσιαλισμό.

Σχετικά άρθρα