Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Πεσμεργκά διέσωσαν 16χρονη ερωτευμένη Σουηδέζα από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Πεσμεργκά διέσωσαν 16χρονη ερωτευμένη Σουηδέζα από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Οι Κούρδοι του Ιράκ, οι Πεσμεργκά, κατάφεραν και έσωσαν από το Ισλαμικό Κράτος μια έφηβη Σουηδέζα, η οποία βρέθηκε στη Μοσούλη ακολουθώντας τον έρωτά της για τον Άραβα τζιχαντιστή φίλο της.

Η Μαριλίν Στεφανί Νεβαλάινεν (Marilyn Stefanie Nevalainen), 16 ετών, εξήγησε πώς βρέθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.

Όταν γνώρισε τον Άραβα φίλο της, τον οποίο και ερωτεύτηκε σφόδρα, παράτησε το σχολείο, στα μέσα του 2014 και αποφάσισε να ακολουθήσει τον έρωτά της στη Μέση Ανατολή, για να ενταχθούν μαζί στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Άραβας εραστής είχε φάει “σφυριά” με το Ισλαμικό Κράτος. Παρακολουθούσε συχνά τα βίντεο που ανέβαζε η οργάνωση στο διαδίκτυο και συχνά μιλούσε μαζί της για τον τζιχάντ, τον ιερό πόλεμο.

Όταν ο φίλος της αποφάσισε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, η μικρή Μαριλίν συμφώνησε να τον ακολουθήσει αν και δεν είχε ιδέα για το τι τους περίμενε εκεί που θα πήγαιναν.

Το ζευγάρι ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Μέση Ανατολή στις 31 Μαΐου 2015.

Μέσω της νότιας Ευρώπης έφτασαν στην Τουρκία και από εκεί πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν στη Συρία, στα εδάφη που ελέγχει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Από τη Συρία η Μαριλίν μεταφέρθηκε, μαζί με άλλους ξένους, στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, όπου η οργάνωση τους έδωσε ένα σπίτι. Αλλά δεν είχαν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε τρεχούμενο νερό.

“Ήταν εντελώς άλλη η ζωή από ό,τι στη Σουηδία”, είπε η Μαριλίν μετά τη διάσωσή της. “Στη Σουηδία είχαμε τα πάντα, εκεί δεν είχα τίποτα, ούτε χρήματα”.

Τελικά η Μαριλίν, όταν κατάφερε να βρει ένα τηλέφωνο, τηλεφώνησε στη μητέρα της στη Σουηδία και την παρακάλεσε να τη βοηθήσει να αποδράσει από τη Μοσούλη.

Η μητέρα της Μαριλίν ενημέρωσε τις σουηδικές Αρχές και εκείνες με τη σειρά τους ζήτησαν βοήθεια από τις κουρδικές Αρχές στο βόρειο Ιράκ.

Στις 17 Φεβρουαρίου του 2016, ειδικές δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά, οργάνωσαν ειδική αποστολή διάσωσης για να πάρουν τη μικρή Σουηδέζα μέσα από την κατεχόμενη Μοσούλη.

Η Μαριλίν βρίσκεται πλέον στα εδάφη του ιρακινού Κουρδιστάν. Από εκεί σε συνεργασία με τις σουηδικές Αρχές θα επιστρέψει στην πατρίδα της.

Η Μαριλίν δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις κουρδικές Αρχές που της έσωσαν τη ζωή.

Σχετικά άρθρα