Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στο Χαλέπι – Κάνει “πλάτες” στην Αλ Κάιντα

Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στο Χαλέπι – Κάνει “πλάτες” στην Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Στη μάχη του Χαλεπιού εισήλθε για τα καλά και το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο επιτίθεται στις κυβερνητικές δυνάμεις για να κάνει “πλάτη” στους τουρκόφιλους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που καταρρέουν στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού αλλά και μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με το ARA News, τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν τρεις πόλεις και μια οδό ανεφοδιασμού την Τρίτη στα νότια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν την οδό Χανασέρ – Ιθράγια (Khanasser-Ithrayya), ζωτικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό του συριακού στρατού που μάχεται στην επαρχία του Χαλεπιού.

Από αυτή την οδό η κυβέρνηση ανεφοδιάζει και στέλνει από την επαρχία της Χάμα ενισχύσεις στα κυβερνητικά στρατεύματα που κρατάνε το μισό Χαλέπι.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η πόλη του Χαλεπιού δεν τέθηκε ποτέ εξολοκλήρου υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Τη μισή πόλη κρατάει η κυβέρνηση και την άλλη μισή η Αλ Κάιντα με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Μια συνοικία στο Χαλέπι, η Σεΐκ Μασκούντ, είναι υπό κουρδικό έλεγχο.

Εάν το Ισλαμικό Κράτος δεν απωθηθεί άμεσα από τον έλεγχο αυτής της οδού, τότε τα κυβερνητικά στρατεύματα θα έχουν σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης, την Τρίτη το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τις τρεις πόλεις Χαμάμ, Ντρεχάμ και Ραχέμπ στα νότια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Οι τζιχαντιστές έδωσαν σκληρή μάχη με τα κυβερνητικά στρατεύματα, την οποία κέρδισαν, και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τις πόλεις όπως και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών που περιήλθαν στην κατοχή τους ως λάφυρα.

Τουλάχιστον 24 στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Χαλέπι. Οι τζιχαντιστές λέγεται ότι πήραν λάφυρα και τρία συριακά τανκς και περισσότερα από δέκα οπλοπολυβόλα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ίδια η Τουρκία κάλεσε όλους τους τζιχαντιστές να αμυνθούν στο Χαλέπι, κάλεσμα στο οποίο από ό,τι φαίνεται το Ισλαμικό Κράτος ανταποκρίθηκε.

Δείτε τον χάρτη:

map_aleppo Με πράσινο χρώμα είναι η Αλ Κάιντα, με κόκκινο οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος και με ανοιχτό πράσινο στον βορρά οι Κούρδοι. Με λευκό είναι η έρημος. Βλέπετε το σημείο που κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος στη Χανασέρ, με μαύρη βούλα, και έχει κόψει τον ανεφοδιασμό των συριακών στρατευμάτων.

Σχετικά άρθρα