Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αυστρία γράφει στα “παλιά της τα παπούτσια” την ΕΕ για το προσφυγικό

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Αυστρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πρόσφυγες, Σκόπια, Συνθήκη Σένγκεν, Σύνοδος Κορυφής, Τουρκία,

Σε νέα μονομερή κίνηση στο προσφυγικό προχωρά η Αυστρία καθώς μετά την απόφαση της Σερβίας και των Σκοπίων να εμποδίσουν την είσοδο στους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, πληροφορίες θέλουν να στήνεται «μπλόκο» ακόμη και για κάποιους Σύρους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικές διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Έθνος, ακόμη και Σύροι πρόσφυγες επιστρέφονται και ακολουθούν την αντίστροφη πορεία στον «βαλκανικό διάδρομο» με την αιτιολογία ότι «δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές της Συρίας».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ελληνικές διπλωματικές πηγές στην Κροατία αναφέρουν ότι για πρώτη φορά επαναπροωθήθηκαν, από την Αυστρία στη Σλοβενία και από εκεί στην Κροατία, 44 Σύροι πρόσφυγες.

Για το θέμα υπήρξε χθες, Τρίτη, επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών από την ελληνική πρεσβεία στο Ζάγκρεμπ.

Το γεγονός καταδεικνύει τις στοχεύσεις της Αυστρίας και άλλων χωρών του Βίζεγκραντ για οριστικό κλείσιμο συνόρων στους πρόσφυγες, κάτι που θα οδηγήσει σε έμφραγμα την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα