Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έπιασαν δουλειά οι δημοσκοπήσεις κατά του Brexit…

Έπιασαν δουλειά οι δημοσκοπήσεις κατά του Brexit…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ντέιβιντ Κάμερον, Συνθήκη Σένγκεν, Σύνοδος Κορυφής,

Η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση υποτίθεται πως υπέστη μείωση του ποσοστού της κατά 6 εκατοστιαίες μονάδες έναντι της αντίπαλης εκστρατείας, υπέρ της παραμονής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα The Times.

Κατά την έρευνα, οι προσπάθειες να πειστούν οι ψηφοφόροι ότι είναι ασφαλέστερο η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ αποδίδουν. Οι πολίτες ανησυχούν για τους κινδύνους που θα συνεπαγόταν η αποχώρηση.

Η εφημερίδα σημειώνει πως αυτοί οι φόβοι οδήγησαν στη μείωση κατά έξι μονάδες —στο 31%— του ποσοστού των Βρετανών που θεωρεί πως η αποχώρηση από την ΕΕ, ή Brexit, θα ήταν η ασφαλέστερη επιλογή. Το 43% των ερωτηθέντων κρίνει ότι θα ήταν ασφαλέστερο η χώρα να μείνει στην ΕΕ. Και αυτό το ποσοστό υπέστη μείωση, αλλά ισχνή (-1%).

Στο δημοσίευμα των Τάιμς σημειώνεται επίσης ότι η δημοσκόπηση έδειξε πως η τοποθέτηση του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και του Μάικλ Γκόουβ, σημαίνοντος στελέχους των Τόρις, υπέρ του Brexit δεν είχε σημαντική επίπτωση στην κοινή γνώμη.

Ακόμη, η δημοσκόπηση κατέδειξε μεγάλη μείωση του ποσοστού των Βρετανών που θεωρεί πως ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατέληξε σε μια δυσμενή για τη χώρα συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εάν το δημοψήφισμα διεξαγόταν σήμερα το 38% των Βρετανών θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και το 37% υπέρ της παραμονής σε αυτή. Ένα 25% των ερωτηθέντων δήλωσε αναποφάσιστο.

Από τις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν είχε δημοσιευθεί το πρώτο σχέδιο της συμφωνίας με την ΕΕ, οι έρευνες της YouGov κατέγραφαν προβάδισμα 9 εκατοστιαίων μονάδων της εκστρατείας υπέρ του Brexit.

Σχετικά άρθρα