Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε πυρήνας τζιχαντιστών που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ισπανία

Εξαρθρώθηκε πυρήνας τζιχαντιστών που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ισπανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισπανία, Τζιχαντιστές,

Τέσσερις ύποπτοι ότι στρατολογούσαν τζιχαντιστές για το Ισλαμικό Κράτος, για τρομοκρατικά χτυπήματα στη Δύση, συνελήφθησαν σε συντονισμένη επιχείριση της ισπανικής και της μαροκινής Αστυνομίας.

Τρεις Ισπανοί πολίτες κρατούνται στη Θεούτα, ισπανικό θύλακα στη βόρεια Αφρική, και ο τέταρτος στη μαροκινή πόλη Ναντόρ.

Εκπρόσωπος του ισπανικού Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής αντιτζιχαντιστικής επιχείρισης της Αστυνομίας.

“Οι συλλήψεις έγιναν στη Θεούτα, όπου πιάστηκαν τρεις Ισπανοί και στη Ναντόρ στο Μαρόκο, όπου κρατείται ένας Μαροκινός”¨.

“Η αστυνομική έρευνα οδήγησε στην εξουδετέρωση αυτού του πυρήνα προσηλυτισμού και κατήχησης ο οποίος ειδικευόταν στη στρατολόγηση και στη συνέχεια αποστολή τζιχαντιστών στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, όπως και στην αναζήτηση νεοσύλλεκτων για να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία και το Μαρόκο”.

Οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν στην Μαδρίτη.

Βαριά οπλισμένοι Ισπανοί αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί από το πρωί της Τρίτης σε πολλά σημεία της εργατικής συνοικίας της Θεούτα, Ελ Πρίντσιπε, όπου ζουν 15.000 μουσουλμάνοι, και είναι η περιοχή όπου έγιναν οι συλλήψεις των τζιχαντιστών.

Οι περισσότερες συλλήψεις τζιχαντιστών στην Ισπανία έχουν γίνει στον θύλακα της Θεούτα. Η Θεούτα βρίσκεται στις ακτές της βορείου Αφρικής, ακριβώς απέναντι από το Γιβραλτάρ, και έχει χερσαία σύνορα με το Μαρόκο.

Σχετικά άρθρα