Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος καταρρέει μέσα στην παράνοια και τώρα είναι ικανό για όλα!

Το Ισλαμικό Κράτος καταρρέει μέσα στην παράνοια και τώρα είναι ικανό για όλα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Στιβ Γουόρεν, Συρία, Τζιχαντιστές,

Παράνοια και φόβος κυριαρχούν στην καρδιά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς.

Οι τζιχαντιστές έχουν αρχίσει και τα “χάνουν” όχι μόνο στα πολεμικά πεδία αλλά και μέσα στα κεφάλια τους.

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους Βρετανούς που θέλουν να γίνουν τζιχαντιστές στη Συρία έστειλε ο Αμερικανός συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν. Εάν πάτε στη Συρία “θα σκοτωθείτε”, τους είπε.

Ο θάνατος θα σας βρει είτε από αεροπορική επιδρομή του Διεθνούς Συνασπισμού ή στα χέρια των τζιχαντιστών, είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο ίδιος μάλιστα επέμεινε ότι το Ισλαμικό Κράτος “έχει αρχίσει να χάνει”, υπό την πίεση των συνεχών βομβαρδισμών που σφυροκοπούν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Προειδοποίησε όμως ότι ο πόλεμος ενάντια στους τζιχαντιστές θα κρατήσει χρόνια, καθώς αναμένονται νέες πολύνεκρες επιθέσεις σε δυτικούς στόχους, όπως το μακελειό στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

“Εξαιτίας της πίεσης πάνω τους, επειδή έχουν αρχίσει να παραπαίουν, θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι ακόμα δεν έχουν τελειώσει”.

Ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιδρομές έχουν θρέψει την παράνοια στην καρδιά της οργάνωσης, ειδικότερα μετά τον σκοτωμό του Τζιχάντι Τζον, του δήμιου της οργάνωσης που έγινε διάσημος από τους αποκεφαλισμούς δυτικών ομήρων που σόκαραν τον πλανήτη.

Ο συνταγματάρχης Γουόρεν είπε: “Όταν σκοτώσαμε τον Τζιχάντι Τζον είδαμε μια φρενίτιδα από την πλευρά τους. Μάζεψαν δικούς τους μαχητές, υπήρξε μια κορύφωση εκτελέσεων”. Οι αεροπορικές επιδρομές έφεραν “φόβο και παράνοια” στην τρομοκρατική οργάνωση και περισσότεροι από 100 αρχηγοί των τζιχαντιστών στο Ιράκ έχουν σκοτωθεί από το καλοκαίρι.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους Βρετανούς που θέλουν να γίνουν τζιχαντιστές είπε: “Θα σκοτωθείτε, είτε από τους ίδιους τους συντρόφους σας σε κάποια εκτέλεση, είτε σε κάποια μάχη, είτε από τον Συνασπισμό”.

Ο Στιβ Γουόρεν ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο αριθμός νεοσύλλεκτων εθελοντών από τις χώρες της Δύσης προς το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή έχει μειωθεί.

Στην ενημέρωσή του υπογράμμισε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει το 40% των εδαφών που κατείχε στο Ιράκ και το 10% των εδαφών του στη Συρία.

20.000 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές τους τελευταίους 18 μήνες.

Οι μισθοί των τζιχαντιστών μειώθηκαν από 400 περίπου ευρώ τον μήνα σε 200 ευρώ τον μήνα, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές έχουν καταστρέψει το λαθρεμπόριο πετρελαίου και τα δίκτυα μεταφοράς του.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι “κομμένοι” οι μισθοί των τζιχαντιστών, συνεχίζουν να είναι τεράστιοι για τα συριακά δεδομένα.

200 ευρώ αντιστοιχούν σε 48.522 λίρες Συρίας, όταν ο μηνιαίος μισθός στη Συρία είναι 10.000 λίρες περίπου.

“Πιστεύουμε ότι έχουν αρχίσει να χάνουν”, είπε αλλά προειδοποίησε ότι όσο οι τζιχαντιστές θα πιέζονται στο Ιράκ και τη Συρία το πιθανότερο είναι να χτυπήσουν στο εξωτερικό.

“Απελπισμένοι θα προσπαθήσουν να δείξουν στον κόσμο ότι ακόμα μετράνε. Ένας τρόπος να το κάνουν αυτό είναι μέσω μιας εντυπωσιακής επίθεσης εκτός των συνόρων τους”.

Αναφερόμενος στους τζιχαντιστές στα μέτωπα του Ιράκ, σχολίασε: “Αυτοί οι τύποι είναι αηδιαστικοί. Άφησαν [καθώς υποχωρούσαν] παγίδες με βόμβες σε ψυγεία και τουαλέτες, έκρυψαν βόμβες ακόμα και μέσα σε Κοράνια, βρήκαμε πολλές τέτοιες παγίδες στη Ραμάντι”.

“Το Ισλαμικό Κράτος έχει χιλιάδες μέλη στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν. Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που πάει πολύ πιο μακριά από τη Συρία και το Ιράκ”.

Σχετικά άρθρα