Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατό ενάντια στους πρόσφυγες στέλνει η Σλοβενία στα σύνορα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σλοβενία, Συνθήκη Σένγκεν,

Στρατό στα σύνορα με την Κροατία στέλνει η Σλοβενία για τρεις μήνες, προκειμένου να συνδράμει την αστυνομία στον έλεγχο της ροής προσφύγων και μεταναστών.

Την αποστολή του στρατού ενέκρινε αργά το βράδυ της Δευτέρας το σλοβένικο κοινοβούλιο.

Ο νόμος εξουσιοδοτεί τις ένοπλες δυνάμεις να συμβάλλουν στον έλεγχο των ροών προσφύγων και μεταναστών και εγκρίθηκε με 69 ψήφους υπέρ έναντι 5 κατά —επί συνόλου 90 εδρών— δήλωσε ο πρόεδρος της σλοβενικής Βουλής Μίλαν Μπέργκλεζ.

Η Σλοβενία έχει ταχθεί στο πλευρό της Αυστρίας, η οποία στοχεύει στον αποκλεισμό της βαλκανικής οδού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

H χώρα είναι μέλος της Σένγκεν και συνορεύει με την Κροατία, εκτός της ζώνης ελεύθερης διακίνησης.

Ο πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου πριν από την ψηφοφορία ότι το μέτρο αυτό έχει προσωρινό χαρακτήρα και μόνο.

Δεν πρόκειται για «στρατιωτική δράση», επέμεινε ο Τσέραρ.

«Ο στρατός απλώς θα βοηθήσει την αστυνομία να φρουρεί τα σύνορα και να κατευθύνει τους μετανάστες που μπορεί να θέλουν να περάσουν την πράσινη ζώνη των συνόρων στα κέντρα υποδοχής», πρόσθεσε ο Σλοβένος πρωθυπουργός. Ο αριθμός των στρατιωτικών που θα αναπτυχθούν για να βοηθήσουν την αστυνομία θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των ροών των προσφύγων και των μεταναστών, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα