Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μετριοπαθείς” και ISIS εξαπέλυσαν κοινή επίθεση ενάντια στις συριακές δυνάμεις

“Μετριοπαθείς” και ISIS εξαπέλυσαν κοινή επίθεση ενάντια στις συριακές δυνάμεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι μάσκες έπεσαν και σύγχυση πλέον καμία δεν υπάρχει ανάμεσα στο ποιοι είναι οι τζιχαντιστές και ποιοι οι υποτιθέμενοι “μετριοπαθείς” στη Συρία.

Σύμφωνα με το AlMasdarNews, τζιχαντιστές από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν κοινή επίθεση με τους υποτιθέμενους “μετριοπαθείς” τουρκόφιλους μισθοφόρους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα.

Βεβαίως αυτή η εξέλιξη ολίγο παραξενεύει τους γνωρίζοντας καλά τα θέματα της Συρίας, αφού ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) είναι ήδη σύμμαχος με το Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα στη Συρία. Και μεταξύ Ισλαμικού Κράτους και Αλ Κάιντα δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Ωστόσο, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι, ότι η Αλ Κάιντα, ως Αλ Νούσρα, έχει τις χειρότερες σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος που τους θεωρεί διασπαστές. Μην ξεχνάμε ότι το Ισλαμικό Κράτος ιδρύθηκε ως η Αλ Κάιντα του Ιράκ και διασπάστηκε από την Αλ Κάιντα τέλη του 2013 αρχές του 2014.

Τι έγινε λοιπόν τώρα και αποφάσισαν να συμπολεμήσουν ενάντια στον συριακό στρατό; Μήπως βλέπουν ότι οι ημέρες τους είναι μετρημένες και παραμερίζουν τις διαφορές τους ενάντια στον κοινό εχθρό που είναι ο Άσαντ; Ίσως.

Σύμφωνα με το AlMasdarNews, η σύμπραξη FSA και ISIS έγινε στο νοτιοανατολικό Χαλέπι.

Το Ισλαμικό Κράτος και οι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές κατέχουν από κοινού ένα μικρό χωριό, το Ρασμ Αλ Ναφάλ, όπως και ένα μέρος της οδού που συνδέει το Χανασέρ με το Χαλέπι.

Πριν λίγο καιρό θα είχαν πολεμήσει μεταξύ τους, για τον έλεγχο του χωριού. Τώρα όμως φαίνεται ότι τα έχουν βρει και εξαπολύουν επιθέσεις από κοινού ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα.

Ωστόσο, εάν μια τέτοια σύμπραξη επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα, τότε η εκεχειρία που επιδιώκουν ΗΠΑ και Ρωσία στη Συρία, με την οποία συμφώνησε και η Δαμασκός, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, διότι η εκεχειρία αφορά μόνο τους “μετριοπαθείς” και την κυβέρνηση και όχι την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος.

Εάν όμως οι “μετριοπαθείς” τα βρουν με το Ισλαμικό Κράτος, τότε με ποιους θα κάνει εκεχειρία η κυβέρνηση της Δαμασκού αλλά και η Δύση θα επιδιώξει; Με τους τζιχαντιστές τρομοκράτες; Ως γνωστόν η Δύση έχει μια πάγια θέση ότι δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες. Και δεν την “παίρνει” να την αλλάξει…

Σχετικά άρθρα