Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαλέχ Μουσλίμ: “Οι Κούρδοι δεν θέλουμε να αποσχιστούμε από τη Συρία”

Σαλέχ Μουσλίμ: “Οι Κούρδοι δεν θέλουμε να αποσχιστούμε από τη Συρία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σαλέχ Μουσλίμ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας, Σαλέχ Μουσλίμ, για μια ακόμη φορά δήλωσε ότι οι Κούρδοι δεν επιδιώκουν να αποσχιστούν από τη Συρία.

Μιλώντας σε γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Σαλέχ Μουσλίμ εξήγησε ακόμα ότι οι Κούρδοι δεν έχουν πρόθεση να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ούτε την περιοχή της Αζάζ, στη βορειοδυτική Συρία, που υπερασπίζεται η Αλ Κάιντα με την υποστήριξη του τουρκικού πυροβολικού.

“Η Τουρκία έχει κουρδοφοβία και αντιμετωπίζει κάθε δικαίωμα που ζητούν οι Κούρδοι ως απειλή για την Τουρκία”, είπε ο Μουσλίμ.

Ο συμπρόεδρος του PYD, του κόμματος που κυβερνά τα τρία καντόνια του συριακού Κουρδιστάν, εξήγησε ότι οι Κούρδοι δεν επιδιώκουν να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους από τη Συρία, αυτό που επιθυμούν είναι να κατοχυρώσουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα εντός της Συρίας.

Κατήγγειλε ακόμα ότι οι 2.000 τζιχαντιστές που εισήλθαν τις προηγούμενες ημέρες στην επαρχία του Χαλεπιού από την Τουρκία, εντάχθηκαν στην Αλ Κάιντα και στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κούρδοι της Συρίας συμμετέχουν με το ένοπλο τμήμα τους, το YPG, στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια αραβοκουρδοχριστιανική συμμαχία, που ελέγχει αυτή τη στιγμή το 20% του εδάφους της Συρίας.

Σχετικά άρθρα