Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

19χρονη τζιχαντίστρια άλλαξε γνώμη και θέλει να γυρίσει σπίτι της…

19χρονη τζιχαντίστρια άλλαξε γνώμη και θέλει να γυρίσει σπίτι της…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ιταλία, Στρατιωτίνες, Τζιχαντιστές,

Μια 19χρονη από την Ιταλία, που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος και βρίσκεται στη Συρία, φαίνεται ότι μετάνοιωσε για αυτή την επιλογή της και έστειλε μήνυμα στην οικογένειά της να τη σώσουν: “Ζητώ συγγνώμη. Θέλω να γυρίσω σπίτι”, λέγεται ότι τους είπε σε σύντομο τηλεφώνημά της από τη Συρία.

Η οικογένεια της 19χρονης τελεί υπό αστυνομική προστασία καθώς οι ιταλικές Αρχές φοβούνται ότι οι τζιχαντιστές μπορεί να εντόπισαν την κατοικία τους μέσω της τηλεφωνικής κλήσης.

Ωστόσο, όπως γράφει η Il Mattino Padova, οι γονείς της 19χρονης περισσότερο ανησυχούν για την ασφάλεια της κόρης τους, μετά το τηλεφώνημά της, παρά για τη δική τους.

Η 19χρονη επικοινώνησε με την οικογένειά της τον Δεκέμβριο ζητώντας βοήθεια να γυρίσει στην Ιταλία. Από τότε δεν έχουν νέα της.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο διάστημα, από τον Φεβρουάριο του 2015 που έφυγε για τη Συρία, δίχως καμία απολύτως επικοινωνία μαζί της.

Στο τελευταίο της τηλεφώνημα η Ρεχαΐλι, όπως ονομάζεται η 19χρονη, ζήτησε τη βοήθεια των δικών της επειδή δεν ήθελε πλέον να βρίσκεται στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Ρεχαΐλι λέγεται ότι προσηλυτίστηκε στο Ισλαμικό Κράτος μέσω διαδικτύου, ενώ η οργάνωση την ενέταξε στη διαδικτυακή του ομάδα, στον “στρατό της επικοινωνίας”, όπως τους ονομάζουν.

Στα προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έγραφε ως Σορέλα Ριμ (Sorella Rim), δημοσίευε “λίστες θανάτου” με πρόσωπα Ιταλών αστυνομικών, τα ονόματά τους και τις διευθύνσεις των κατοικιών τους.

“Αισθάνομαι χρήσιμη εδώ. Είμαστε τρομοκράτες και ο τρόμος είναι κομμάτι της πίστης μας. Υποστηρίζω το κράτος μου μπροστά από ένα κομπιούτερ και δεν υπάρχει γυρισμός. Εάν χρειαζόταν θα πήγαινα και στο πεδίο της μάχης”, έγραφε.

Η οικογένειά της ισχυρίζεται ότι της είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου. Πριν μπλέξει με τους τζιχαντιστές ήταν μια φυσιολογική νεαρή που της άρεσε το σχολείο και η οικογένειά της.

“Η κοπέλα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, όχι μόνο επειδή βρίσκεται στη Συρία, αλλά και γιατί η απόπειρα να φύγει από το Ισλαμικό Κράτος σημαίνει θανατική ποινή”, είπε ο Καμέλ Λαγιάτσι, ιμάμης στη Βενετία, στην Il Gazzettino.

Σχετικά άρθρα