Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανικά αεροσκάφη έκαναν “κάρβουνο” 40 τζιχαντιστές στη Ραμάντι

Αμερικανικά αεροσκάφη έκαναν “κάρβουνο” 40 τζιχαντιστές στη Ραμάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Άνμπαρ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ραμάντι, Τζιχαντιστές,

Ο ιρακινός στρατός την Κυριακή ανακοίνωσε τον θάνατο 40 τζιχαντιστών μελών στο Ισλαμικό Κράτος σε νέες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η Δυτική Συμμαχία κοντά στην πόλη Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ.

Μαχητικά αεροσκάφη του Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ βομβάρδισαν οχυρώματα και μονάδες των τζιχαντιστών στην Χαμντιγιά ανατολικά της Ραμάντι.

“Οι αεροπορικές επιδρομές χτύπησαν 4 προπύργια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε ο Ισμαέλ Μαχαλάουι, ανώτερος Ιρακινός αξιωματικός, επικεφαλής των πολεμικών επιχειρήσεων στην Άνμπαρ.

“Μετά τα χτυπήματα οι στρατιώτες μας περισυνέλεξαν τις σορούς 40 τουλάχιστον τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος”, είπε.

“Από τις ίδιες επιδρομές καταστράφηκαν και πολλά στρατιωτικά οχήματα των τζιχαντιστών και άλλος βαρύς οπλισμός”.

Αν και ο ιρακινός στρατός έδιωξε το Ισλαμικό Κράτος από την Ραμάντι στις αρχές Φεβρουαρίου, η οργάνωση παραμένει ενεργή στα προάστια, όπου σποραδικές μάχες μαίνονται μεταξύ τζιχαντιστών και στρατιωτών.

Σχετικά άρθρα