Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συριάνοι και Ασσύριοι χριστιανοί προς Τουρκία: “Θα σας πολεμήσουμε μέχρι τέλους”

Συριάνοι και Ασσύριοι χριστιανοί προς Τουρκία: “Θα σας πολεμήσουμε μέχρι τέλους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασσυρία, Ασσύριοι, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Με ανακοίνωση – δήλωσή τους, οι Ασσύριοι και Συριάνοι χριστιανοί της βόρειας Συρίας διακηρύττουν ότι είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι σε μια πιθανή τουρκική εισβολή στη Συρία.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, “Εμείς οι Συριάνοι-Ασσύριοι χριστιανοί στη βόρεια Συρία, έχουμε δημιουργήσει από το 2013 μια κοινή Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση με τους Κούρδους και Άραβες γείτονές μας. Μέχρι τώρα η Αυτοδιοίκηση [σ.σ. η Ροζάβα στη Βόρεια Συρία] είναι η πατρίδα εκατομμυρίων. Συριακών χριστιανών, Αράβων, Κούρδων, Γιαζίντι, Τουρκμένων και άλλων, που ζούμε και εργαζόμαστε από κοινού.

Το δικό μας Συριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο είναι μέρος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, μαζί με το YPG, τις Δυνάμεις του Σαναντίντ και άλλους.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι η πιο επιτυχημένη δύναμη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Το YPG διακήρυξε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα και επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι επιθυμεί μια φυσιολογική σχέση με την Τουρκία.

Τώρα η ΤΑΚ [σ.σ. «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν»] ανέλαβαν την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.

Η ΤΑΚ δεν έχει καμία σχέση με τις SDF και καταδικάζουμε αυτή τους την ενέργεια.

Η Τουρκία το μόνο που αναζητά είναι μια αφορμή για να κηρύξει πόλεμο ενάντια στους Κούρδους της Συρίας και στη Δημοκρατική μας Αυτοδιοίκηση, παρά τα γεγονότα.

Ένας πόλεμος της Τουρκίας ενάντια στη Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση είναι ένας πόλεμος ενάντια σε εκατομμύρια ανθρώπους. Συριάνοι χριστιανοί, Άραβες και Κούρδοι θα είναι τα θύματα αυτού του πολέμου.

Ένας τέτοιος πόλεμος θα στερήσει από τη Συρία την τελευταία ελπίδα για ένα σταθερό μέλλον και θα είναι μια νίκη για το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν θα έχει πλέον ικανό αντίπαλο στη Συρία. Μια τέτοια κατάσταση θα προκαλέσει εκατομμύρια νέους πρόσφυγες.

Εμείς, ως Συριάνοι χριστιανοί, είμαστε οι επιζήσαντες της γενοκτονίας του 1915 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αυτή τη φορά όμως έχουμε τα μέσα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και θα το κάνουμε.

Θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία μας σφαίρα για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και την Αυτοδιοίκηση.

Ένας πόλεμος ενάντια στη Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση θα είναι ένας πόλεμος της Τουρκίας ενάντια στους Συριάνους χριστιανούς της Συρίας. Θα είναι μια επανάληψη της γενοκτονίας ενάντια στον λαό μας.

Η Τουρκία έδειξε εχθές ότι θέλει να συνεχίσει να επιτίθεται ενάντια στον λαό μας, με την επίθεση και λεηλασία της χριστιανικής πόλης Χαζάκ (Ιντίλ) στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ζητάμε από το ΝΑΤΟ και από όλα τα μέλη του να μην επιτρέψουν στην Τουρκία να προκαλέσει νέο λουτρό αίματος ενάντια στα εκατομμύρια που ζούνε στη Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση.

Ζητάμε από τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση για να βάλουν τέλος σε αυτή την απειλή.

Η νέα μας δημοκρατία με ισότητα μεταξύ των ανδρών και γυναικών, θρησκευτική ελευθερία και συνεργασία μεταξύ των λαών είναι η μόνη λύση για τη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

Ζητάμε από όλο τον κόσμο να μην αφήσει αυτή η ευκαιρία να σπαταληθεί και να χαθεί. Ελπίζουμε να φέρουμε την ελπίδα και ζητάμε από την παγκόσμια κοινότητα να μας συμπαρασταθεί”.

Σχετικά άρθρα