Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου : «Η Ρωσία ευθύνεται για την κρίση στη Συρία»

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισλαμιστές, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Πρόσφυγες, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν σαν σύννεφο ομίχλης τις διαβουλεύσεις στη Γενεύη για να εντείνουν τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στη συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας La Stampa, αναφέρθηκε σε βασικά θέματα όπως η κρίση στη Συρία, η στάση της Ρωσίας αναφορικά με την κρίση και το προσφυγικό.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα -ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο μπροστά από την επίλυση της κρίσης στη Συρία-, « η Ρωσία, χωρίς καμία αμφιβολία» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη για μήνυμα ευρείας συνεργασίας και ότι έχει βαρεθεί πλέον να ακούει συμβουλές περί προστασίας των συνόρων.

Ο Τσαβούσογλου αφού υπενθύμισε ότι η Ρωσία ήρθε στη Συρία με πρόσχημα ότι καταπολεμά το Ισλαμικό Κράτος, συνέχισε ως εξής: « Από τότε που ήρθε όμως δεν έκανε τίποτα εκτός από επιθέσεις εναντίον των αντιπολιτευόμενων και των αμάχων. Και όχι μόνο αυτό οι Ρώσοι χρησιμοποιούν σαν σύννεφο ομίχλης τις διαβουλεύσεις στη Γενεύη για να εντείνουν τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Για αυτό ακριβώς τον λόγο συνελήφθη και η πολιτική διαδικασία στη Γενεύη. Σαν κοιτάξετε όλες τις επιθέσεις αυτές θα δείτε πολύ εύκολα ότι έχουν στόχο να υπονομεύσουν τη διαδικασία» όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν η Ρωσία είναι μέρος του προβλήματος ή της λύσης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι παρά τις διπλωματικές προσπάθειες η Ρωσία και το καθεστώς στη Συρία, συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σχετικά άρθρα