Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστρία: Προελαύνει η ακροδεξιά στις δημοσκοπήσεις

Αυστρία: Προελαύνει η ακροδεξιά στις δημοσκοπήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Αυστρία, Δημοσκοπήσεις,

Κατά δύο μονάδες, από το 30% στο 32%, έχει αυξήσει μέσα σε ένα μήνα το ποσοστό του το ακροδεξιό, εθνικιστικό Κόμμα Ελευθερίας (FPÖ) στην Αυστρία, το μεγαλύτερο κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης, διευρύνοντας το προβάδισμα που διατηρεί ήδη εδώ και μήνες στις δημοσκοπήσεις, όπως διαπιστώνεται στην πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού περιοδικού «Προφίλ» το οποίο κυκλοφορεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό και το κεντροδεξιό Λαϊκό, ακολουθούν με ποσοστά που υπολείπονται αρκετά εκείνου των Ελευθέρων, με το Λαϊκό Κόμμα να βρίσκεται στο 24% και οι Σοσιαλδημοκράτες στο 23%, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 12% και το κόμμα ΝΕΟΣ με 8%.

Στο ερώτημα προτίμησης, σε περίπτωση απευθείας εκλογής καγκελάριου, ο αρχηγός των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, προηγείται με ποσοστό 22% που είναι βελτιωμένο κατά τρεις μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του “Προφίλ”.

Ακολουθούν ο σημερινός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, με 17% και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Ράινχολντ Μιτερλένερ, με 15%. Η αρχηγός των Πράσινων Εύα Γκλαβίσνιγκ εμφανίζεται με ποσοστό 6% και ο αρχηγός του ΝΕΟΣ Ματίας Στρολτς με 5%.

Επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες, το Κόμμα Ελευθερίας προηγείται στις δημοσκοπήσεις, και αυτό, όπως σημειώνουν οι πολιτικοί αναλυτές, χωρίς ο αρχηγός του, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε – ο οποίος θεωρείται η σκληρότερη εκδοχή του διαβόητου πρώην ηγέτη των Ελευθέρων, Γιοργκ Χάιντερ – να έχει καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες.

Σχετικά άρθρα