Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός οπλαρχηγός μισθοφόρος της Σαουδικής Αραβίας στο Χαλέπι

Νεκρός οπλαρχηγός μισθοφόρος της Σαουδικής Αραβίας στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Πολλά μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μααράτ Αλ Αρτίκ, μεταξύ των οποίων και ένας διαβόητος οπλαρχηγός τους, σκοτώθηκαν σε μάχες με τον συριακό στρατό στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία.

Νεκρός είναι ο Μπαντρ Αμπντουλκαντίρ Αλ Μουσταφά (Badr Abdulqader al Mustafa), αρχηγός της οργάνωσης Μααράτ Αλ Αρτίκ, η οποία συνδέεται με το υποστηριζόμενο, χρηματοδοτούμενο και εξοπλιζόμενο από τη Σαουδική Αραβία κίνημα Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζενκί (Nour al Din al Zenki), το οποίο είναι συμμαχική δύναμη με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και τη Τζαμπχάτ Αλ Σαμίγια.

Η εν λόγω οργάνωση, με απλά λόγια, συνδέεται με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους (ή Μουσουλμανική Αδελφότητα). Είναι από εκείνες τις λεγόμενες “μετριοπαθείς” ισλαμιστικές οργανώσεις που μισθοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία ενώ στο παρελθόν είχαν εξοπλιστεί και από τη CIA, πριν οι ΗΠΑ αλλάξουν γραμμή και αποφασίσουν να στηρίξουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), δηλαδή την αραβοκουρδική συμμαχία.

Ο Μπαντρ Αμπντουλκαντίρ Αλ Μουσταφά σκοτώθηκε μαζί με τους συντρόφους του από τις κυβερνητικές δυνάμεις στο βόρειο μέτωπο του Χαλεπιού.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, πολλοί τζιχαντιστές στο Twitter θρήνησαν με αναρτήσεις τους.

Το Σάββατο ο στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές κωμοπόλεις και χωριά στο ανατολικό Χαλέπι.

Πολλοί τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στις μάχες με τον στρατό της Συρίας.

Ο στρατός κατέλαβε τα στρατηγικής σημασίας χωριά Ζααλάνεχ και Ουμ Ταρακίγια, στο ανατολικό Χαλέπι, κοντά στον θερμοηλεκτρικό σταθμό.

Σχετικά άρθρα