Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανικός στο Ισλαμικό Κράτος – Τζιχαντιστές εγκαταλείπουν κατά δεκάδες τη Μοσούλη

Πανικός στο Ισλαμικό Κράτος – Τζιχαντιστές εγκαταλείπουν κατά δεκάδες τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Ενώ οι δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά και του ιρακινού στρατού συνεχίζουν την προέλασή τους στη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή στο Ιράκ, δεκάδες τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος λέγεται ότι εγκατέλειψαν τη Μοσούλη.

“Περισσότεροι από 80 τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος εγκατέλειψαν τη Μοσούλη το Σάββατο φοβούμενοι ότι οι επιθέσεις των Πεσμεργκά και του ιρακινού στρατού πλησιάζουν στην εκπόρθηση της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος πόλης”, δήλωσε ο διαδικτυακός ακτιβιστής Ρααφάτ Ζαράρι.

Ο Ζαράρι επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των τζιχαντιστών μαχητών στην Μοσούλη έχει “αξιοσημείωτα μειωθεί καθώς οι μάχιμες μονάδες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος υφίστανται ένα κύμα λιποταξιών τις τελευταίες ημέρες”.

“Οι περισσότεροι από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης πέρασαν στη Συρία. Ορισμένοι από αυτούς κατέφυγαν στην Τουρκία, ενώ αρκετοί ψάχνουν να βρουν τρόπο να εισέλθουν στην Τουρκία”, είπε η ίδια πηγή.

Εν τω μεταξύ, ο τοπικός διαδικτυακός ακτιβιστής Αμπντουλάχ Αλ Μάλα είπε ότι στη Μοσούλη το Ισλαμικό Κράτος τελεί σε κατάσταση συναγερμού “μετά την εγκατάλειψη των θέσεων που είχαν στα προάστια της Μοσούλης πολλοί εξέχοντες τζιχαντιστές”.

“Οι πρόσφατες νίκες των ιρακινών στρατευμάτων έχουν προκαλέσει μεγάλη πίεση στο Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη. Μάχιμες μονάδες που αποτελούνται από μπροστάρηδες τζιχαντιστές έχουν αποδράσει από την πόλη αναζητώντας καταφύγιο σε γειτονικές χώρες”, δήλωσε ο Αλ Μάλα.

Οι διαδικτυακοί ακτιβιστές αναφέρουν ότι το χάος που έχει προκληθεί μεταξύ των ένοπλων δυνάμεων των τζιχαντιστών στη Μοσούλη οφείλεται στην προέλαση του ιρακινού στρατού και στον φόβο που τους έχει καταβάλλει ότι η πόλη θα πέσει στην κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Σχετικά άρθρα