Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ετοίμαζε επίθεση με χημικά στο Μαρόκο – Τους έπιασαν στο “τσακ”

Το Ισλαμικό Κράτος ετοίμαζε επίθεση με χημικά στο Μαρόκο – Τους έπιασαν στο “τσακ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαρόκο, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Οι Αρχές του Μαρόκου εξάρθρωσαν έναν πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος σχεδίαζε να εξαπολύσει επιθέσεις στη χώρα με χημικά όπλα.

Η ομάδα, που περιγράφεται από τις μαροκινές Αρχές ως η “πιο επικίνδυνη” που εξαρθρώθηκε ποτέ, είχε μεταξύ των μελών της και έναν 16χρονο ο οποίος είχε εκπαιδευτεί για να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας.

Η Αστυνομία έκανε επιδρομή σε ένα “ασφαλές σπίτι” (γιάφκα) στην Ελ Τζαντίντα την Πέμπτη. Εκεί συνελήφθησαν 10 άτομα μέλη του πυρήνα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν πολλά όπλα, όπως αυτόματα, περίστροφα και ένα τουφέκι. Τα όπλα είχαν εισαχθεί από τη Λιβύη. Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκε και μια σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο Διευθυντής του Κεντρικού Γραφείου Δικαστικών Ερευνών, Αμπντελχάκ Χιάμε (Abdelhak Khiame), σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε περιέγραψε τους συλληφθέντες ως ομάδα κομάντο.

“Απέχουν πολύ από ένα απλό τρομοκρατικό πυρήνα, ήταν οπλισμένοι κομάντος. Τα 10 μέλη ήταν κομάντος που εκτελούσαν σχεδιασμούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος”.

Ο πυρήνας δρούσε στις πόλεις Εσαουΐρα, Μεκνές και Σίντι Κασέμ. Οι ίδιοι είχαν επίσης στήσει στρατόπεδο εκπαίδευσης στη Σεχμπ Ελ Χάρτσα.

“Αυτοί οι άνθρωποι εκπαιδεύονταν σε εκείνο το σημείο σε συντονισμό με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο και τους προμήθευσε με τα απαραίτητα όπλα”.

Ο Αμπντελχάκ Χιάμε είπε ακόμα ότι έχει η αλλάξει η τακτική της οργάνωσης, πλέον τα μέλη της δεν εκπαιδεύονται αποκλειστικά στη Συρία και στο Ιράκ αλλά και σε άλλες χώρες.

Οι μαροκινές Αρχές ανακάλυψαν μεγάλες ποσότητες από βιολογικές και χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή χημικών όπλων.

Οι Αρχές της χώρας έχουν από το 2002 εξαρθρώσει 152 τζιχαντιστικούς πυρήνες. Από το 2013 έχουν πιάσει 31 πυρήνες τζιχαντιστών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα