Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι λιποτακτούν από τον τουρκικό στρατό και γίνονται αντάρτες του PKK

Κούρδοι λιποτακτούν από τον τουρκικό στρατό και γίνονται αντάρτες του PKK
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Ο αριθμός των κουρδικής καταγωγής Τούρκων στρατιωτών που λιποτακτούν από τον τουρκικό στρατό και εντάσσονται στους Κούρδους αντάρτες αυξάνεται μέρα με την ημέρα.

Δύο νεαροί Κούρδοι, πρώην Τούρκοι στρατιώτες, που εντάχθηκαν στις γραμμές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) καλούν με δηλώσεις τους στο πρακτορείο ειδήσεων ANF όλους τους συμπατριώτες τους να μην υπηρετούν στον τουρκικό στρατό και να ενταχθούν στις αντάρτικες μονάδες για να αγωνιστούν για ελευθερία ενάντια στη βαρβαρότητα.

Ο Οζγκούρ Μπαγκόκ (Özgür Bagok) λιποτάκτησε από τον τουρκικό στρατό στα τέλη του 2015 και εντάχθηκε στο PKK για να αντισταθεί στις σφαγές που διαπράττονται από τους Τούρκους εις βάρος του κουρδικού λαού.

Ο Μπαγκόκ πιάστηκε την πρώτη φορά που προσπάθησε να φύγει από το στρατόπεδό του. Στη συνέχεια οι τουρκικές Αρχές του έδωσαν προσωρινή άδεια και τότε βρήκε την ευκαιρία να φύγει και να ανέβει στα βουνά για να γίνει αντάρτης τον Οκτώβριο του 2015.

Ο Μπαγκόκ δήλωσε στο ANF ότι είναι χαρούμενος που εντάχθηκε στο PKK, στο οποίο η θητεία είναι εθελοντική. Ο ίδιος ανέφερε ότι η ζωή στον κουρδικό αντάρτικο στρατό βασίζεται στην ισότητα. Είπε ακόμα ότι οι Κούρδοι αντάρτες δεν λαμβάνουν μόνο στρατιωτική αλλά και ιδεολογική εκπαίδευση.

Σε αντίθεση με τον τουρκικό στρατό, οι καπετάνιοι του PKK κοιμούνται και τρώνε μαζί με τους άνδρες τους.

Ο Μπαγκόκ κάλεσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του την κουρδική νεολαία να δει την καταπίεση του τουρκικού κράτους που σκοτώνει τον κουρδικό λαό.

“Οι Κούρδοι δεν είναι σκλάβοι της Τουρκίας (…) Καλώ όλη την κουρδική νεολαία να ενταχθεί στο PKK και να πολεμήσει για τον ηγέτη μας Αμπντουλάχ Οτσαλάν και το Κουρδιστάν”, είπε.

Ο άλλος Κούρδος πρώην στρατιώτης ονομάζεται Ντεβρίμ Τσουντί (Devrim Cudi). Λιποτάκτησε από τη μονάδα του στην Καρς και εντάχθηκε στο PKK το 2014.

Ο Τσουντί υπηρέτησε στον τουρκικό στρατό για 5-6 μήνες πριν ενταχθεί στο PKK.

Κατάφερε να αποδράσει από τη μονάδα του στην τρίτη του προσπάθεια. Προηγουμένως ο Τούρκος διοικητής του τον είχε ξυλοκοπήσει επειδή είχε προσπαθήσει να αποδράσει.

Ο Τσουντί είπε ότι πριν την τρίτη του επιτυχημένη απόδραση έσπασε το χέρι του Τούρκου αξιωματικού που τον είχε ξυλοφορτώσει.

“Το PKK μάχεται για την ελευθερία του λαού, σε ένα περιβάλλον συντροφικότητας και τιμής πάνω στα βουνά. Οι κουρδικής καταγωγής Τούρκοι στρατιώτες υφίστανται διακρίσεις και καταπίεση στον τουρκικό στρατό, τους φέρονται άσχημα και τους προσβάλλουν δημοσίως”.

Σχετικά άρθρα