Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγνώστου ταυτότητας τζετ βομβάρδισε τους Κούρδους της Συρίας

Αγνώστου ταυτότητας τζετ βομβάρδισε τους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Αγνώστου ταυτότητας μαχητικό αεροπλάνο βομβάρδισε τους Κούρδους της Συρίας ενώ μάχονταν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διοίκησης του YPG, οι θέσεις των Κούρδων ανταρτών ανατολικά της πόλης Χασάκα βομβαρδίστηκαν από ένα μαχητικό αεροπλάνο, του οποίου η εθνικότητα δεν έχει αναγνωριστεί, στις 19 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, πυροβολεία του YPG στην περιοχή της Χεκίλ Τισρίν (Hekil Tişrîn) δέχτηκαν αεροπορική επιδρομή στις 09.30 της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου.

Το μαχητικό αεροπλάνο συνέχισε να πετά πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή για μισή ώρα περίπου. Από την αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν 3 Κούρδοι αντάρτες του YPG και 2 ακόμα τραυματίστηκαν.

Οι Κούρδοι του YPG ανακοίνωσαν ότι είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο μαχητικό δεν ανήκει στον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Το μαχητικό αεροπλάνο σε ένα πέρασμα έριξε στους Κούρδους χειροβομβίδες (;) και σε ένα δεύτερο τους χτύπησε με τα πολυβόλα του.

Οι Κούρδοι συνέστησαν μια επιτροπή για να ερευνήσει το συμβάν ξεκινώντας από την προσπάθεια ταυτοποίησης χειροβομβίδων που έπεσαν από το αεροσκάφος δίχως να σκάσουν.

Είναι η πρώτη φορά που οι Κούρδοι του YPG δέχονται αεροπορική επίθεση και μάλιστα από αεροσκάφος του οποίου η ταυτότητα αγνοείται.

Σχετικά άρθρα