Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι σκότωσαν την αρχηγό των τζιχαντιστριών στο Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι σκότωσαν την αρχηγό των τζιχαντιστριών στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Στρατιωτίνες, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Η τζιχαντίστρια αρχηγός του γυναικείου ένοπλου τμήματος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, της Ταξιαρχίας Αλ Χάνσα, σκοτώθηκε στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας την Παρασκευή.

Η Ρίμα Αλ Τζαρίς (Rima Al Jarish), σαουδοαραβικής υπηκοότητας, σκοτώθηκε σε μάχη με τους Κούρδους μαχητές του YPG την Παρασκευή στην πόλη Σαντάντι, στην επαρχία Χασάκα.

Η Αλ Τζαρίς ήταν σύζυγος ενός Σαουδάραβα κρατούμενου και μητέρα ενός τζιχαντιστή μέλος στο Ισλαμικό Κράτος.

Έφυγε από τη Σαουδική Αραβία το 2014 για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Την Παρασκευή, οι Κούρδοι αντάρτες του YPG, που συμμετέχουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), απελευθέρωσαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Κμπιμπέ, στα βορειοανατολικά του Σαντάντι, στην επαρχία Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας, μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν αφού ταυτόχρονα δέχονταν και αεροπορικές επιθέσεις από τον Διεθνή Συνασπισμό.

Στη συνέχεια οι Κούρδοι της Συρίας και οι σύμμαχοί τους, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ κατέλαβαν και τη Σαντάντι, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χασάκα.

Σχετικά άρθρα