Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι κατέλαβαν πετρελαιοπηγή του ISIS και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία!

Οι Κούρδοι κατέλαβαν πετρελαιοπηγή του ISIS και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πετρέλαιο, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Αναμνηστική φωτογραφία μέσα από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που απελευθέρωσαν από το Ισλαμικό Κράτος έβγαλαν οι Κούρδοι μαχητές του YPG.

Την Παρασκευή, οι Κούρδοι αντάρτες του YPG, που συμμετέχουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), απελευθέρωσαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Κμπιμπέ, στα βορειοανατολικά του Σαντάντι, στην επαρχία Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας, μετά από σφοδρές συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν αφού ταυτόχρονα δέχονταν και αεροπορικές επιθέσεις από τον Διεθνή Συνασπισμό.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε βλέπετε τους Κούρδους να ποζάρουν νικητές μέσα στα γραφεία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων. Σκοπίμως έχουν αφήσει πίσω τους τη σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στη συνέχεια Κούρδοι της Συρίας και οι σύμμαχοί τους, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ κατέλαβαν και τη Σαντάντι, ένα προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χασάκα.

Με την υποστήριξη αεροπορικών πληγμάτων από τον Διεθνή Συνασπισμό οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), η συμμαχία στην οποία μετέχουν και οι Κούρδοι του YPG, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την κοινότητα αυτή ενώ οι τζιχαντιστές διέφυγαν προς τα νότια.

Κατά την προέλασή τους, οι κουρδικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκόψουν δύο από τους βασικούς άξονες ανεφοδιασμού του Ισλαμικού Κράτους, αυτόν που συνδέει τη Σαντάντι με τη Μοσούλη του Ιράκ και έναν δεύτερο που καταλήγει στη Ράκα, την “πρωτεύουσα” των τζιχαντιστών στη Συρία.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα απομονωθούν περαιτέρω οι ακραίοι ισλαμιστές στη Ράκα.

Σχετικά άρθρα