Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κρεμλίνο καταδίκασε ως “απαράδεκτους” τους τουρκικούς βομβαρδισμούς

Το Κρεμλίνο καταδίκασε ως “απαράδεκτους” τους τουρκικούς βομβαρδισμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Η Ρωσία καταδίκασε ως απαράδεκτους τους βομβαρδισμούς του τουρκικού πυροβολικού ενάντια στους Κούρδους της Συρίας που μάχονται ενάντια στην Αλ Κάιντα στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο ανησυχεί για τις ολοένα αυξανόμενες εντάσεις στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας και καταδικάζει τον βομβαρδισμό της συριακής επικράτειας από την Τουρκία, δήλωσε ο Πεσκόφ το Σάββατο.

Στις 13 Φεβρουαρίου το τουρκικό πυροβολικό άρχισε να βομβαρδίζει, από το τουρκικό έδαφος, της κουρδικές πολιτοφυλακές του YPG και τις συμμαχικές του αραβικές δημοκρατικές οργανώσεις που από κοινού έχουν συστήσει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και μάχονται στο βόρειο Χαλέπι ενάντια στους υποστηριζόμενους από την Τουρκία τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Την Παρασκευή ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα, σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ερντογάν, είπε ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να βομβαρδίζει τις κουρδικές δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα