Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο 1,5 χλμ από την Αζάζ οι Κούρδοι – Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν για να σώσουν την Αλ Κάιντα

Στο 1,5 χλμ από την Αζάζ οι Κούρδοι – Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν για να σώσουν την Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζάζ, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαΐς Αλ Θουγάρ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνεχίζουν την προέλασή τους προς την κατεχόμενη από την Αλ Κάιντα πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, παρά την υποστήριξη που έχουν οι τζιχαντιστές από το τουρκικό πυροβολικό.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, ανατολικά του Ευφράτη όπου μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, και την υποστήριξη της Ρωσίας, δυτικά του Ευφράτη όπου μάχονται ενάντια στην Αλ Κάιντα και τις άλλες τουρκόφιλες τζιχαντιστικές συμμορίες.

Η πόλη Αζάζ είναι στρατηγικής σημασίας διότι μέσω αυτής γίνεται ο ανεφοδιασμός και εξοπλισμός των τζιχαντιστών από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι μια συμμαχική δύναμη στην οποία συμμετέχουν οι Κούρδοι σοσιαλιστές του YPG, Άραβες δημοκρατικοί, Ασσύριοι χριστιανοί αλλά και Τουρκμένοι.

“Η Τουρκία συνεχίζει να βομβαρδίζει τις θέσεις του YPG και των SDF. Τα χωριά Μεριεμίν και Μινίγκ, κοντά στην Αζάζ, βομβαρδίστηκαν από τους Τούρκους. Υπάρχουν απώλειες μεταξύ των αμάχων από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς” δήλωσε ο διοικητής του YPG Φιράτ Ξελίλ στην τουρκική έκδοση του ρωσικού Sputnik.

Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται το τουρκικό πυροβολικό δεν μπορεί να αναχαιτίσει την προέλαση των YPG και της αραβικής δημοκρατικής οργάνωσης Τζαΐς Αλ Θουγάρ, που μάχονται ενάντια στους υποστηριζόμενους από την Τουρκία τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και της Αχράρ Αλ Σαμ.

“Οι δυνάμεις των SDF βρίσκονται μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της Αζάζ”, δήλωσε ο διοικητής Ξελίλ.

Η Τουρκία έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει στις κουρδικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους να καταλάβουν την Αζάζ.

Σχετικά άρθρα