Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σαουδάραβες θέλουν να δώσουν πυραύλους στην Αλ Κάιντα για να σκοτώνει Ρώσους!

Οι Σαουδάραβες θέλουν να δώσουν πυραύλους στην Αλ Κάιντα για να σκοτώνει Ρώσους!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ Αλ Τζουμπέιρ τάχθηκε υπέρ του εξοπλισμού των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) με πυραύλους εδάφους – αέρος, δηλαδή πυραύλους που θα καταρρίπτουν ρωσικά αεροπλάνα, διευκρινίζοντας όμως ότι η απόφαση αυτή θα πρέπει να ληφθεί από “τον Διεθνή Συνασπισμό” που μάχεται τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Με άλλα λόγια, ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρότεινε στη Δύση να εξοπλίσει με αντιεροπορικούς πυραύλους την Αλ Κάιντα στο όνομα του πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Προφανώς δεν θεωρούν τους δυτικούς “ηλίθιους” μόνο οι Τούρκοι, και οι Σαουδάραβες έχουν την ίδια άποψη.

“Πιστεύουμε ότι η εισαγωγή πυραύλων εδάφους – αέρος στη Συρία θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων” είπε ο Τζουμπέιρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Όταν ρωτήθηκε αν βλέπει θετικά την παράδοση τέτοιων οπλικών συστημάτων “στους αντάρτες”, ο Σαουδάραβας υπουργός απάντησε “ναι”.

Οι Σαουδάραβες θεωρούν αντάρτες τους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές μισθοφόρους που χρηματοδοτούν αυτοί και η Άγκυρα και την Αλ Κάιντα φυσικά, όσο κι εάν δεν την κατονομάζουν.

“Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στη μετριοπαθή αντιπολίτευση να εξουδετερώνει ελικόπτερα και αεροσκάφη που ρίχνουν χημικές ουσίες και τους βομβαρδίζουν”, κατά τον ίδιο τρόπο που οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι “άλλαξαν τις ισορροπίες δυνάμεων στο Αφγανιστάν”, συνέχισε.

Υπενθυμίζουμε ότι αντιαεροπορικούς πυραύλους στο Αφγανιστάν είχαν δώσει στην Αλ Κάιντα για να καταρρίπτει τα σοβιετικά αεροπλάνα και ελικόπτερα. Το ίδιο προτείνει και τώρα ο Αλ Τζουμπέιρ. Είπαμε, μας θεωρούν όλους “ηλίθιους”.

Η παράδοση αμερικανικών πυραύλων Stinger στο Αφγανιστάν θεωρήθηκε καμπή στον πόλεμο κατά της πρώην ΕΣΣΔ τη δεκαετία του 1980 και επέτρεψε τότε στους μουτζαχεντίν, δηλαδή στους τζιχαντιστές, να αντισταθούν στη σοβιετική εισβολή και να υποχρεώσουν τους Σοβιετικούς να αποχωρήσουν από τη χώρα το 1988.

“Θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά (μια τέτοια ενέργεια) αφού δεν θέλουμε να πέσουν αυτά τα όπλα σε λάθος χέρια”, πρόσθεσε ο Τζουμπέιρ, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

Εάν φυσικά τα όπλα αυτά πέσουν στην Αλ Κάιντα, αυτά είναι τα σωστά χέρια. Εξάλλου η Αλ Κάιντα είναι καθαρόαιμο δημιούργημα της Σαουδικής Αραβίας.

Υπογράμμισε επίσης ότι “δεν πρόκειται για μια απόφαση που θα λάβει η Σαουδική Αραβία” αλλά ο Διεθνής Συνασπισμός. Στον Διεθνή Συνασπισμό συμμετέχει και η Ελλάδα, υπενθυμίζουμε.

Σχετικά άρθρα