Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικίνδυνος ο τουρισμός στη Μαλαισία – Το Ισλαμικό Κράτος “θέλει” τουρίστες!

Επικίνδυνος ο τουρισμός στη Μαλαισία – Το Ισλαμικό Κράτος “θέλει” τουρίστες!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Σαγιάφ, Ινδονησία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαλαισία, Τζιχαντιστές, Τουρισμός, Τουρίστες, Φιλιππίνες,

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να τινάξει στον αέρα τον τουρισμό της Μαλαισίας, προειδοποιώντας ότι θα χτυπήσει δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας που επιλέγουν για διακοπές εκατομμύρια Ευρωπαίοι.

Η βρετανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη αναβαθμίσει το επίπεδο κινδύνου στη Μαλαισία ως τουριστικό προορισμό στην κατηγορία “υψηλός κίνδυνος”.

Σύμφωνα με τις βρετανικές Αρχές, είναι πολύ πιθανό οι τζιχαντιστές να επιλέξουν να χτυπήσουν στόχους που συχνάζουν τουρίστες και ξενοδοχεία.

Οι Βρετανοί προειδοποιούνται από την κυβέρνησή τους να μην επισκεφθούν τα νησιά από την ακτή του ανατολικού Σαμπάχ, από το Κουντάτ μέχρι το Ταβάου.

Οι Αρχές επίσης προειδοποιούν για πιθανές απαγωγές τουριστών στην ανατολική Μαλαισία, κατά μήκος των θαλασσίων συνόρων με τις νότιες Φιλιππίνες.

Υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες που αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει παρεισφρήσει στη χώρα και έχει σκοπό τις απαγωγές τουριστών στα τουριστικά θέρετρα του Σαμπάχ και των κοντινών νησιών.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχυρή τζιχαντιστική τοπική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ, που έχει τη βάση της στις Φιλιππίνες, έχει ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Αμπού Σαγιάφ στο παρελθόν έχει απαγάγει πολλούς τουρίστες ζητώντας λύτρα για την απελευθέρωσή τους. Επίσης έχει αποκεφαλίσει ομήρους που δεν βρέθηκαν τα χρήματα για να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι Μαλαισιανές Αρχές από την πλευρά τους έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή για να προλάβουν τις τζιχαντιστικές επιθέσεις.

Η νοτιοανατολική Ασία γίνεται σταδιακά σφηκοφωλιά τζιχαντιστών. Περισσότεροι από 500 Ινδονήσιοι και Μαλαισιανοί μάχονται ήδη με το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή.

Σχετικά άρθρα