Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Η Άγκυρα παρεμβαίνει ωμά στο Κυπριακό

Ρωσία: Η Άγκυρα παρεμβαίνει ωμά στο Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσία, Τουρκία,

Η Άγκυρα παρεμβαίνει ωμά στο Κυπριακό, επιχειρώντας να διασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Επικεντρώσαμε την προσοχή μας σε πρόσφατα δημοσιεύματα των τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης , στα οποία υπήρχαν αναφορές στις επαφές που είχε αντιπροσωπεία εκπροσώπων της τουρκοκυπριακής βουλής με την ηγεσία της Τουρκίας, ιδιαίτερα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν . Κρίνοντας με βάση το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων αυτών, ο τούρκος ηγέτης, προέτρεψε ευθέως τους Τουρκοκυπρίους να ακολουθήσουν, σκληρή, ασυμβίβαστη γραμμή , στην πορεία των συνεχιζόμενων στην Κύπρο διακοινοτικών συνομιλιών, πως και σ’ ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα όπως οι εδαφικοί περιορισμοί» δήλωσε η Ζαχάροβα χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

«Φυσικά, αυτό έρχεται σε άμεση αντίφαση με τα όσα διακηρύσσει η Άγκυρα, ότι είναι έτοιμη να συνδράμει στη ταχύτατη ειρηνική διευθέτηση στο νησί , ενώ καθίσταται προφανές, ότι με το να υποστηρίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο την μία εκ των πλευρών που συμμετέχουν στον ενδοκυπριακό διάλογο, η τουρκική ηγεσία παρεμβαίνει ωμά στην πορεία του διαλόγου, προωθώντας τις δικά της συμφέροντα», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε ότι τα συμφέροντα αυτά απέχουν πολύ από την διασφάλιση «μιας πραγματικά δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος».

Σχετικά άρθρα