Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 1065 ανθρώπους στη Μοσούλη του Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 1065 ανθρώπους στη Μοσούλη του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με ονόματα περισσότερων από 1.000 ανθρώπων που εκτέλεσε στη Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ, τους τελευταίους μήνες.

Οι εκτελεσθέντες καταδικάστηκαν στη θανατική ποινή για διάφορες κατηγορίες.

Το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε τη λίστα με τους εκτελεσθέντες έξω από το κτίριο που στεγάζει το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία στην κεντρική Μοσούλη.

“Τα ονόματα 1065 ανθρώπων που εκτελέστηκαν από την οργάνωση δημοσιεύτηκαν από το ισλαμικό δικαστήριο και αναρτήθηκαν έξω από το κτίριο που το στεγάζει”, είπε ένας τοπικός διαδικτυακός ακτιβιστής μιλώντας στο ARA News.

Ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε ότι η οργάνωση “είναι υπερήφανη που εκτέλεσε όλους αυτούς τους ανθρώπους”.

Είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος ανακοινώνει επίσημα τα ονόματα των θυμάτων του και αυτό εκτιμάται ότι συνέβη για να τρομοκρατήσει τον πληθυσμό της πόλης.

Εκατοντάδες πολίτες της Μοσούλης συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του δικαστηρίου της Σαρία για να διαβάσουν τα ονόματα στις λίστες.

“Οι άνθρωποι κατευθύνθηκαν προς τα εκεί για να διαβάσουν τα ονόματα ώστε μήπως και βρουν ανάμεσά τους συγγενείς ή φίλους που έχουν εξαφανιστεί τους τελευταίους μήνες και κανείς δεν γνωρίζει τι απέγιναν”, είπε ο ίδιος ακτιβιστής.

“Πολλοί από τους νεκρούς εκτελέστηκαν μαζικά από αποσπάσματα στα περίχωρα της πόλης. Οι περισσότεροι είχαν κατηγορηθεί ότι εναντιώνονταν στο Ισλαμικό Κράτος και στο “χαλιφάτο” του, ή ότι συνεργάζονταν με εχθρικές δυνάμεις, όπως οι Κούρδοι Πεσμεργκά και ο Δυτικός Συνασπισμός”, κατέληξε η πηγή.

Σχετικά άρθρα