Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε 141 τζιχαντιστές του επειδή είχαν κινητά τηλέφωνα

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε 141 τζιχαντιστές του επειδή είχαν κινητά τηλέφωνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη συνέλαβε 141 τζιχαντιστές, μέλη του, επειδή τους έπιασε να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με μια τοπική πηγή από τη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή στο Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος έχει απαγορεύσει στους τζιχαντιστές του να έχουν πάνω τους κινητά τηλέφωνα, από τον φόβο μήπως κάποιοι τα χρησιμοποιούν για να δίνουν πληροφορίες στις ιρακινές ή κουρδικές ένοπλες δυνάμεις.

“Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε 141 από τους τζιχαντιστές σε σημεία ελέγχου (μπλόκα), ανατολικά και νότια της Μοσούλης, επειδή κατείχαν κινητά τηλέφωνα”, είπε η τοπική πηγή για να συμπληρώσει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει απαγορεύσει την κατοχή κινητών για τον λόγο που προαναφέραμε.

Τα εύστοχα χτυπήματα των ΗΠΑ, που έχουν εντοπίσει και εξολοθρεύσει πολλούς από τους οπλαρχηγούς της οργάνωσης με αεροπορικές επιδρομές, έχουν κάνει την ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους να υποψιάζεται ότι οι πληροφορίες πρέπει να δίνονται μέσα από τις περιοχές που ελέγχει.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει τους τελευταίους μήνες δεκάδες τοπικούς διαδικτυακούς ακτιβιστές που εντόπισε και συνέλαβε με την κατηγορία της κατασκοπείας και της συνεργασίας με τον “εχθρό”. Η οργάνωση υποψιάζεται ότι οι blogger δίνουν πληροφορίες μέσω διαδικτύου στις δυνάμεις που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Επειδή όμως οι σύμμαχοι συνεχίζουν να εντοπίζουν και να καταστρέφουν ή εξολοθρεύουν τζιχαντιστικούς στόχους, η ηγεσία των τρομοκρατών υποψιάζεται πλέον και τους δικούς της ενόπλους και αυτός είναι ο λόγος που συνέλαβε τους 141. Εάν βρεθούν αποδεικτικά ενοχοποιητικά στοιχεία στα κινητά τους το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χάσουν τα κεφάλια τους.

Σχετικά άρθρα