Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστική έρευνα εις βάρος του υιού Ερντογάν στην Ιταλία για “μαύρο” χρήμα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ιταλία, Μπιλάλ Ερντογάν, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

H ιταλική δικαιοσύνη άρχισε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του γιου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως υπόπτου για την έξοδο μεγάλων χρηματικών ποσών από τη χώρα του, ανακοίνωσε την Πέμπτη δικαστική πηγή.

Η εισαγγελία της Μπολόνιας άρχισε την έρευνα σε βάρος του Μπιλάλ Ερντογάν, πρωτότοκου γιου του ισλαμοσυντηρικού προέδρου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο τούρκος επιχειρηματίας Μουράτ Χακάν Ουζάν, εξόριστος αντίπαλος του καθεστώτος της Άγκυρας.

Ο επιχειρηματίας δηλώνει ότι ο Μπιλάλ διέφυγε στην Ιταλία “με μεγάλο χρηματικό ποσό” και ομάδα ενόπλων σωματοφυλάκων οι οποίοι απελάθηκαν από το ιταλικό έδαφος πριν επιστρέψουν με διπλωματικά διαβατήρια, γράφει ο ιταλικός Τύπος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Μπιλάλ που έφθασε στη Μπολόνια, στη βορειοκεντρική Ιταλία, πέρυσι το καλοκαίρι, είναι ένας από τους βασικούς υπόπτους μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2013.

Έφυγε από την Τουρκία μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, στις οποίες το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), του οποίου ηγείτο ο πατέρας του πριν γίνει πρόεδρος το 2014, έχασε την απόλυτη πλειοψηφία την οποία διατηρούσε από το 2002. Στη συνέχεια το ΑΚΡ ανέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία σε νέες εκλογές που διεξήχθησαν στις αρχές Νοεμβρίου.

Τότε, ένας λογαριασμός στο Twitter με την ονομασία “το βαθύ λαρύγγι της Τουρκίας, Φουάτ Αβνί” είχε γράψει ότι ο Μπιλάλ Ερντογάν μετέβη στην Ιταλία στις 27 Σεπτεμβρίου με μεγάλα χρηματικά ποσά για να διαχειριστεί τα οικονομικά της οικογένειας.

Τον χειμώνα 2013-2014 η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Ερντογάν είχε συγκλονιστεί από μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στην οποία ενοχοποιούνταν υπουργοί και ο Μπιλάλ Ερντογάν. Ο τελευταίος κατηγορείτο για αθέμιτη άσκηση επιρροής και υπεξαιρέσεις.

Όλες οι δικαστικές έρευνες που άρχισαν τότε, στη συνέχεια έκλεισαν.

Ο Μπιλάλ διαβεβαιώνει ότι πήγε στην Ιταλία για να ολοκληρώσει το διδακτορικό του στο ίδιο πανεπιστήμιο όπου είχε αρχίσει τις σπουδές του και αρνείται ότι τράπηκε σε φυγή.

Σχετικά άρθρα