Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

2.000 τζιχαντιστές μπήκαν στη Συρία από την Τουρκία σε μια εβδομάδα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζάζ, Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τουλάχιστον δύο χιλιάδες τζιχαντιστές ξαναμπήκαν στη Συρία από την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις που προσπαθούν να αποκρούσουν την επίθεση από πολιτοφυλακές των οποίων ηγούνται Κούρδοι.

Οι τζιχαντιστές, με όπλα και οχήματα, οδηγούνται μυστικά στα σύνορα από τουρκικές δυνάμεις στη διάρκεια της νύχτας, προτού κατευθυνθούν στο προπύργιο των τζιχαντιστών στην Αζάζ, δήλωσαν πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Την Κυριακή, η συριακή κυβέρνηση είχε πει πως τουρκικές δυνάμεις περιλαμβάνονταν μεταξύ των 100 ενόπλων που εισήλθαν στη Συρία συνοδευόμενοι από 12 ημιφορτηγά γεμάτα βαριά πολυβόλα, σε μια συνεχιζόμενη επιχείρηση εφοδιασμού των τζιχαντιστών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου στη Συρία, επιβεβαίωσε από την πλευρά του πως εκατοντάδες υποτιθέμενοι “μαχητές των ανταρτών” με όπλα έχουν διασχίσει ήδη ένα συνοριακό πέρασμα με προορισμό την Αζάζ.

Άλλη πηγή δήλωσε πως ο τουρκικός στρατός έχει εντείνει τη διανομή πυρομαχικών και βαρέως στρατιωτικού υλικού τις τελευταίες δύο ημέρες προκειμένου να ενισχύσει τους τζιχαντιστές να αντιμετωπίσουν την μεγάλη επίθεση την οποία έχει εξαπολύσει ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του.

Η επίθεση έχει βοηθήσει τον συριακό στρατό να φθάσει σε απόσταση 25 μιλίων από τα τουρκικά σύνορα για πρώτη φορά μέσα σε δύο χρόνια.

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από σφοδρούς ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την πόλη Κανσάμπα στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Λαττάκεια.

 

Σχετικά άρθρα