Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Υεμένη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βομβιστική Επίθεση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Υεμένη,

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους σε στρατόπεδο του Άντεν, της μεγαλύτερης πόλης της νότιας Υεμένης.

«Ένας άνδρας πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που είχε ζωστεί ανάμεσα σε στρατιώτες που είχαν συγκεντρωθεί για εκπαίδευση» σε ένα στρατόπεδο που λειτουργεί υπό την επίβλεψη της συμμαχίας αραβικών κρατών της οποίας ηγείται η Σαουδική Αραβία, δήλωσε στρατιωτική πηγή στο γαλλικό Πρακτορείο.

Στόχος της επίθεσης ήταν οι Υεμενίτες στρατιώτες που είχαν συγκεντρωθεί για μια παράδοση από «Σουδανούς εκπαιδευτές», στρατιωτικούς μιας χώρας-μέλους της συμμαχίας, διευκρίνισε στρατιωτική πηγή.

Τουλάχιστον δεκατέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές σε δύο νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν τα θύματα.

Σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος, στην επίθεση σκοτώθηκαν περίπου 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι εξήντα.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο «στρατόπεδο Ρας Αμπάς», κοντά στην Μπουρέικα, και ο βομβιστής αυτοκτονίας φορούσε στρατιωτική στολή» όταν ανατινάχθηκε.

Σχετικά άρθρα